Böde: „Kinyírjuk saját magunkat”

Újabb három mérkőzést játszottak szombaton a magyar labdarúgó-NB I-ben. Tízezer néző látott hat gólt.Az előző héten sem maradtunk világraszóló magyar futballsiker nélkül.

Újabb három mérkőzést játszottak szombaton a magyar labdarúgó-NB I-ben. Tízezer néző látott hat gólt.

Az előző héten sem maradtunk világraszóló magyar futballsiker nélkül. A Balmazújváros a stadionavatóján 3:1-re legyőzte az olasz első ligában szereplő Palermót, ráadásul a hajrában Farkas Balázs látványos szabadrúgásgólt szerzett. A meccset Balogh Norbert nélkül aligha lehetett volna tető alá hozni, a szomszédos településről, Hajdúböszörményből származó Palermo-focista azonban sérülés miatt nem lépett pályára az avatón. „Hiányoztak a Baloghoz hasonló játékosok a csapatból” – indokolta a vereséget Maurizio Zamparini, a szicíliaiak elnöke. A Nemzeti Sport Online címlapja szerint. Hm. Különös valóságértékelés. Drukkolunk Baloghnak, de a csatárnak eddig momentuma sem volt a Serie A-ban.

Ami az NB I-et illeti: a legfurcsább jelenetet Diósgyőrben láttuk. Az első félidőben Antal Botond lehúzott egy beadást a gólvonalon, majd visszaütött a vele együtt felugró újpesti játékos felé: tizenegyes! Vad II. az alapvonali asszisztens, Kulcsár Katalin jelzésére fújta be a büntetőt, a diósgyőri közönség pedig emiatt percekig a „hülye kurva!” rigmussal kedveskedett Kulcsárnak. Ha Antal akciója furcsa volt, akkor mit mondjunk a diósgyőri drukkerek reakciójára? Inkább semmit. Hogy az M4 kommentátora mit mondott a percekig tartó skandálás kapcsán: semmit. Biztos rossz a füle.

Lehangoltság áradt Böde Dánielből is: ő szerezte a Honvéd ellen az FTC győztes gólját. Nem volt éppen kicsattanó az öröme, amiről az M4-nek adott félidei nyilatkozata is tanúskodott. „Hogy túltettük-e magunkat a BL-kiesésen? Nem akarok csúnya szót használni, maradjunk annyiban, hogy még nem. Tegnap is hajnali háromig fenn voltam. Nem olyan egyszerű feldolgozni ezt. Egy évig várunk egy ilyen lehetőségre, és aztán kinyírjuk saját magunkat.” Böde őszinteségén nem lepődtünk meg, az azonban világosan látható, hogy a ferencvárosi szurkolókat sokkolta az albánok elleni tragikus produkció.

Egyébként a magyar klubfutball állapotáról mindent elmond a Honvéd–Fradi utolsó jelenete: egy szöglet után kontrázhatnak a vendégek, a Honvéd középhátvédje elcsúszik, két fradista viheti rá a labdát a hazaiak kapusára. Futnak, futnak a kapu felé, majd a döntő pillanatban Radó (a magyar futball egyik legnagyobb ígérete) olyan gyengén passzolja át a labdát Djuricinnek, hogy a tízméteres hátrányból induló Honvéd-védő keresztezni tud. Megye egy.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?