Az érsekújvári FKM-é lett a díszes serleg

Érsekújvár |

<p>Nem sikerült a triplázás az udvardiaknak, ezúttal csak a negyedik hely megszerzésére futotta erejükből. A felnőttek teremtornáját idén az érsekújvári FKM nyerte, és Viktor Kráľ csapatkapitány örömittasan emelhette magasba a tardoskeddiek ellen megnyert döntő után az Érsekújvári Területi Labdarúgó-szövetség elnökének díszes serlegét.</p>

A szervezők már többször bebizonyították, hogy értenek ahhoz, amit művelnek, most is kitettek magukért. Igazi futballünnep volt a Millénnium Sportcsarnokban, néhány meccsen több mint ötszáz néző biztatta lelkesen kedvenceit. És ami szinte másfelé elképzelhetetlen, a szurkolók a www.futbalnet.sk oldalain élőben követhették az eseményeket, tegyük hozzá: naprakészen és hibamentesen.

A tizenhat benevezett csapat összesen harminckét meccset játszott. S bár a pályára lépő labdarúgók sportszerűségből jelesre vizsgáztak, a játékvezetők hét alkalommal kénytelenek voltak felmutatni a piros lapot. Ámde nem durvaságokért, kíméletlen belemenésekért, hanem szövegelésért, időhúzásért, vagy rossz cseréért.

„Nagy örömmel tölt el, hogy évről évre emelkedik a torna színvonala. A résztvevők ugyanolyan komolyan veszik a játékot, hasonlóan hajtanak, mint a bajnoki mérkőzéseken. Kiegyensúlyozott küzdelmek folytak, így nem volt könnyű dolgunk kiválasztani a legjobb kapust és mezőnyjátékost. Jövő év elején a korosztályos ifjúsági csapatok is szóhoz jutnak” – tájékoztatott Peter Kováč, a területi szövetség elnöke.

Kevesen lepődtek meg azon, hogy a legeredményesebb gárdának az érsekújvári FKM bizonyult. Az alakulat pontveszteség nélkül végzett az élen, csatáraik tizenhétszer találtak be az ellenfelek hálójába, és kapusuknak, Matej Juhásnak mindössze két alkalommal jártak túl az eszén. „Két négyessel léptünk pályára, elsősorban azok jutottak lehetőséghez, akik különféle futsalcsapatokban szerepelnek. Legtöbbjük eszében, gondolom, már a tavaszi bajnoki pontvadászat járt. Nehéz helyzettel nézünk szembe, hiszen a III. liga utolsó előtti helyén pironkodunk. A kiesésre viszont még álmunkban sem merünk gondolni” – nyilatkozta lapunknak Czúczor Attila, az érsekújváriak új edzője.

Kellemes színfoltja volt a rendezvénynek a Saláta Kornél nevét viselő kezdők bajnoksága két csoportjának listavezetője, az érsekújvári FKM és a tardoskeddiek összecsapása. A találkozót végül is Kucman Marcell két találatának köszönhetően az FKM nyerte 2:0 arányban. A kezdőrúgást a súlyos betegséggel küzdő Zeman Tomi végezte el. A hétéves kisfiút emléktárgyakkal és ajándékokkal halmozták el a szervezők. A bemutató jellegű meccs résztvevőinek értékes díjakat ajánlott fel Saláta Kornél, a legjobb játékosnak kikiáltott Kucman Marcell pedig azt a mezt kapta meg, amelyben a legutóbbi, Ausztria elleni megmérettetésen lépett pályára a pozsonyi Slovan válogatott labdarúgója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?