A Manchester City négy gólnál állt meg Pozsonyban (HELYSZÍNI FOTÓK)

mancity

A Manchester City 4:0-ra győzött Pozsonyban a Slovan ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblás mérkőzésén. 

Nem mondhatni, hogy a Slovan a legerősebb ellenfelek kiejtésével (Sztruga, Celje, APOEL, Midtjylland) menetelt a Bajnokok Ligája főtáblájáig, ott azonban gyorsan ízelítőt kapott az európai topfutballból, az első játéknapon rögtön öt gólt kapott a Celtic otthonában. A második fordulóban pedig egyenesen a kontinens egyik legjobb csapata, a Manchester City várt Vladimír Weiss legénységére Pozsonyban...

Guardiola a mérkőzés előtt elismerte, hogy nem sokat tud a szlovák futballról. „Sajnos nincs lehetőségünk Angliában szlovák ligát nézniˮ – mondta a sajtótájékozatón, de hozzátette: a tehetséges Peter Dubovský tragédiájára ő is emlékszik.

Ziccerrel kezdődött a mérkőzés, de mindenki megdöbbenésére hazaival: Weiss egyéni akciója végén az őrizetlenül maradt Tolic kinézte magának a hosszú sarkot, de lapos lövése néhány centiméterrel célt tévesztett.

Ezután gyorsan rendeződött a City játéka, a vendégek két ígéretes lehetőség után a harmadikat már gólra váltották, igaz, szerencsével: a 7. percben Gündogan lövésébe szerencsétlenül tette bele a lábát Szavvidisz, a labda pedig a hálóban kötött ki. Az első negyedórát a vendégek második gólja zárta, Fodennek elég volt az a kis terület, amit a tizenhatos előterében kapott, és technikás lövéssel mattolta Takáčot – 2:0.

A Slovan legfeljebb néhány másodperc erejéig volt képes megtartani a labdát, a találkozó Haaland kihagyott ziccerével, majd Doku kapufájával folytatódott. Utána Foden lövését is a kapufára ütötte Takáč, és még mindig csak a 26. percben jártunk...

A folyatásban eltelt tíz perc ziccer nélkül, de azért Doku keresztbe lőtt labdája és Foden kapáslövése is góllal kecsegtetetett. Utána viszont jött a City harmadik kapufája Gündogan lövésénél. Az első negyvenöt perc során maradéktalanul érvényesült a papírforma, a 23:77-es labdabirtoklási és a 2:14-es helyzetarányban sem volt semmi meglepő...

A második félidő első perceiben egy bátrabb Slovan futott ki a pályára, a hazaiak többször is meglendültek, bár helyzetig nem jutottak. A City első zicceréhez ezúttal hét perc kellett, Haaland fejese viszont jó egy méterrel elkerülte a kaput. Amikor már épp úgy tűnt, hogy a mérkőzés tempója visszaesik, a City bemutatott egy ritmusváltást a semmiből, Lewis ziccerbe hozta Haalandot, akinek nem volt nehéz dolga a kapussal szemben – 0:3.

A találkozó egy óra elteltével is a megszokott mederben zajlott, a City körbepasszolta a Slovan tizenhatosát. Annyi változás viszont történt, hogy már sokkal ritkábban került helyzetbe. Foden gyönyörű passza után viszont megérkezett a vendégek negyedik gólja is, a csereként beállt McAtee higgadtan értékesítette ziccerét  – 0:4. Az utolsó percekben még Takáč bemutatott egy hatalmas, reflexszerű védést, de ötödszörre már nem kellett maga mögé nyúlnia.

A vereség ellenére a hazai csapat vastapsot kapott saját szurkolóitól, hiszen nem vallott szégyent, gólszerzési lehetősége is volt.

Galéria
Jegyzőkönyv

Slovan–Manchester City 0:4 (0:2)

Játékvezető: Massa (olasz), 22 500 néző

Gólszerzők: Gündögan (8.), Foden (15.), Haaland (58.), McAtee (74.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?