Australian Open: mindkét világelső kiesett

Óriási meglepetésre a férfi- és a női világranglista éllovasa is búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddön-tőjében. Andy Murray és Angelique Kerber mellett az utolsó versenyben maradt szlovák teniszező, Dominika Cibulková is kiesett.Melbourne.

Óriási meglepetésre a férfi- és a női világranglista éllovasa is búcsúzott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddön-tőjében. Andy Murray és Angelique Kerber mellett az utolsó versenyben maradt szlovák teniszező, Dominika Cibulková is kiesett.

Melbourne. A világelső brit Andy Murray – aki már öt finálét vívott Melbourne-ben, bár mindet elvesztette – a világranglistán 50. német Mischa Zverevtől kapott ki 3 óra 34 perces mérkőzésen 7:5, 5:7, 6:2, 6:4-re. A moszkvai születésű, balkezes Zverev két éve még a top 1000-en kívül volt, oktatóként dolgozott és a visszavonulást fontolgatta, ám ezúttal eredményesnek bizonyult szerva-röpte stílusa: 118-szor ment fel a hálóhoz, és 52 nyerő ütést mutatott be. Öccsét, a 19 éves Alexandert szombaton Rafael Nadal búcsúztatta.

„Amikor vereséget szenvedek, mindig azt kérdezik tőlem, hogy miért nem játszottam elég motiváltan? Csak azt tudom mondani, hogy mint máskor, most is fel voltam tüzelve – mondta Murray. – A szettek végén különösen figyeltem arra, hogy pozitív energiát sugározzak, de akármekkora nyomás alá helyeztem Mischát, zseniális megoldás volt a válasz. Ez az én balszerencsém, de Mischa megérdemli, hogy ott legyen a legjobb nyolc között.”

Mivel a címvédő Novak Djokovics már korábban befejezte szereplését, az Australian Open történetében 2002 óta először fordul elő, hogy az első és a második kiemelt sem jut be a negyeddöntőbe.

A női címvédő Angelique Kerber mindössze öt gémet nyert a WTA-rangsorban 34 hellyel mögötte álló amerikai CoCo Vandeweghe ellen (6:2, 6:3), a találkozó 68 percig tartott. Ha a 22-szeres Grand Slam-bajnok amerikai Serena Williams egy hét múlva megnyeri az év első GS-tornáját, akkor visszaveszi Kerbertől az első helyet.

A világranglistán hatodik Dominika Cibulková még a nyolcaddöntőig sem jutott el. A 3. fordulóban ugyanis 6:2, 6:7, 6:3-ra kikapott a 30. kiemelt orosz Jekatyerina Makarovától, aki negyedik Cibulková elleni meccsén első győzelmét aratta. „Jó játékot mutattam be a tornán, messzebb el akartam jutni Melbourne-ben. A harmadik szettben 3:3-nál három bréklabdám volt és azt éreztem, hogy eljött az a kulcspillanat, amikor megtöröm riválisom ellenállását, és megnyerem a meccset. Sajnálom, hogy nem így lett” – nyilatkozta Cibulková, aki a mérkőzés után nem sokkal nyilatkozatot juttatott el a Szlovák Teniszszövetséghez, melyben zsúfolt versenynaptárára hivatkozva lemondta a szereplést a válogatottban a Fed-kupa 2017-es kiírásában.

(MTI, nso, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?