ZENEZÓNA

2006 legsikeresebb koncertturnéi
A The Rolling Stones 2005 nyarán indult fellépéssorozata, az A Bigger Bang lett az idei év legsikeresebb turnéja, 437 millió dollárt hozott a konyhára. „Rendkívül örülünk a sikernek.

2006 legsikeresebb koncertturnéi

A The Rolling Stones 2005 nyarán indult fellépéssorozata, az A Bigger Bang lett az idei év legsikeresebb turnéja, 437 millió dollárt hozott a konyhára. „Rendkívül örülünk a sikernek. Igazából még nincs teljesen vége a hadjáratnak, ugyanis Európában Keith Richards betegsége miatt le kellett mondani néhány bulit, amit a zenekar nem akar bepótolatlanul hagyni, a koncertsorozat tehát jövőre folytatódik” – nyilatkozta az együttes turnémenedzsere, Michael Cohl. A lista ezüstérmes pozíciójában Madonna végzett, Confessions című turnéja 195 millió dolláros bevételt produkált, ami rekordnak számít női előadótól. A harmadik helyet a Bon Jovi szerezte meg 131 millió dolláros bevétellel. (p, e, z)

Visszatért Kanada rockladyje

Harmadik hete szerepel az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján Avril Lavigne visszatérő felvétele, a Keep Holding On. A Lukasz Gottwald segédletével készült szerzemény a december közepén bemutatott Eragon című film betétdala, és a rock-énekesnő ezzel adja a nagyközönség tudtára, hogy az utolsó simításokat végzi az áprilisra tervezett harmadik, The Best Dam Thing munkacímet viselő stúdiólemezén. „Az új számaim gyorsabbak és agresszívebbek, mint a korábbiak. Mindössze három lassúbb kerül fel a korongra. Az íráshoz az inspirációt a koncertjeimen szereztem” – nyilatkozta. Az album előfutáraként a Girlfriend jelenik meg maxi CD-n, februártól játsszák majd a rádióállomások. (p, z)

Drága videoklip olcsó ötlettel

Robert Craig Knievel, ismertebb nevén Evel Knievel az egyik legnépszerűbb kaszkadőr az Egyesült Államokban. Kanye West a Touch The Sky című felvételének videoklipjében leutánozta a híres mutatványát – az Evel Kanyevel néven szereplő rapper egy kanyonban végez el halálugrást. A korosodó fenegyerek most bírósághoz fordult, kártérítést követel, amiért beleegyezése nélkül lekoppintották a védjegyéül szolgáló mutatványt, és kéri, hogy a klipet töröljék a zenei csatornák műsorából. „Kanye West videója a legértéktelenebb és legrosszabb, amit valaha is láttam, ráadásul az énekes az én hírnevemet használta fel arra, hogy a sajátján javítson. A dalban hallható vulgáris szöveg pedig rontja a megítélésemet” – mondta a kaszkadőr. Kanye elmondása szerint mindöszsze tiszteletét kívánta kifejezni a kisfilmben, amely 2005 egyik legdrágább klipjeként vonult be a zenetörténetbe. (p, z)

Az ausztrál birkák védelmezője

P!nk a Peta 2 nevű állatvédő szervezet tagjaként csatlakozott egy új reklámkampányhoz, amelynek célja, hogy felhívják az emberek figyelmét az ausztrál birkák életkörülményeire. Az énekesnő az ausztrál gyapjútermék bojkottjára szólította fel rajongóit. Párizsi koncertjén kisfilmet vetített le arról, hogy a farmerek milyen körülmények között tartják birkáikat, és hogyan nyírják őket. (p, z)

Jövőre lovaggá ütik az ír zenészt

Lovagi címet kap II. Erzsébet angol királynőtől Bono Vox – jelentette be a dublini Brit Nagykövetség. A közlemény szerint a U2 frontembere a zeneiparban nyújtott és humanitárius tevékenységéért kapja a kitüntető címet. Az énekes kiemelkedő szerepet játszik az afrikai szegénység elleni harcban: többek között vezéralakja a szegény országok adósságát elengedő kampánynak, és idén Nobel-békedíjra is jelölték. Bono ugyanakkor nem lesz jogosult a Sir előtagot használni, mert az kizárólag a britek privilégiuma. Korábban olyan külföldiek kapták meg a lovagi címet a szigetországban, mint Placido Domingo, Bill Gates, Rudolph Giuliani, Steven Spielberg vagy Simon Wiesenthal. (p, e)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?