Kaotikus hetek után DAC–Slovan rangadó a Niké Ligában

DAC
Dunaszerdahely |

Szombaton 20.30-kor a DAC és a Slovan csap össze a labdarúgó Niké Liga rangadóján. Bár papíron a pozsonyiak az esélyesek, a válogatottszünet és a halasztások miatt nehéz felmérni a csapatok valódi formáját.

A szombati rangadót a DAC-os és a slovanista legendák összecsapása vezette volna fel, de a találkozót péntek délután a szélsőséges időjárás miatt törölték. Bár az alacsonyabb osztályú labdarúgó-bajnokságok hétvégi mérkőzéseinek nagyobbik részét a pénteki nap folyamán szintén elhalasztották, estig nem érkezett hír arról, hogy az élvonalbeli bajnokikat is törölnék az esőzések miatt. Ha pedig van olyan gyepszőnyeg az országban, amely megbirkózik a szélsőséges időjárással, az pont a dunaszerdahelyi.

Hosszú szünet után

A DAC utoljára augusztus 28-án, Szalkán (0:9) játszott egy sportszakmai szempontból elhanyagolható jelentőségű kupamérkőzést. Azt megelőzően a sárga-kékek augusztus 17-én léptek pályára a bajnokságban, amikor magabiztosan, 3:0-ra győztek Nagymihályban.

Tehát a csallóköziek számára nagyjából egy hónapos kihagyás után folytatódik a küzdelem a bajnoki pontokért. A szokatlanul hosszú szünethez hozzájárult a Trenčín–DAC meccs átütemezése, amelyet a trencséni gyepszőnyeg cseréje miatt jövő kedden pótolnak, valamint a zólyombrézóiak elleni hazai meccs elhalasztása, amely egy MOL Arénában bekövetkezett csőtörés miatt vált elkerülhetetlenné. A sárga-kékek eközben egy felkészülési meccset játszottak, a válogatottszünet alatt Ramadan, Mendez és a duplázó Trusa góljaival 4:1-re verték a Győrt,

A kaotikus időszak a játékosok szerint nem befolyásolja a Slovan elleni mérkőzést. „Szerintem ez nem lesz kihatással a teljesítményünkre. Az edzéseken olyan keményen dolgoztunk, mintha meccseket játszottunk volnaˮ – bizonygatta Redzic Damir, a DAC magyar támadója a klub Hazai pályán című műsorában.

Sztárok vagy cseresor?

A Bajnokok Ligája-főtáblára jutott Slovan egy zsolnaiak elleni sokkoló, 5:0-s hazai verességel kezdte a szeptembert, majd a válogatottszünet alatt ugyanilyen arányban győzte le az alacsonyabb osztályú AC Nitrát a Slovnaft Cup 2. fordulójában.

Vladimír Weiss vezetőedző dolgát néhány sérülés nehezíti, csak Pauschek hagyja ki biztosan a találkozót, míg a lábadozó Sharani és a kisebb sérülése miatt egyénileg készülő Kucka játékára mutatkozik esély. Az égszínkékek szerdán történetük első Bajnokok Ligája-mérkőzését játsszák a Celtic otthonában, ezért kérdéses, hogy milyen felállásban lépnek pályára Dunaszerdahelyen. Lehet, hogy Weiss kímélni fogja legfontosabb játékosait, másfelől csapata az elmúlt két hétben az 5:0 és a 0:5 alkalmával is félig-meddig tartalékosan játszott, így az is prioritás lehet számára, hogy a legerősebb tizenegy kicsit összerázódjon a skóciai meccs előtt.

Ortiz bemutatkozhat

Weiss asszisztense, Boris Kitka érthető módon nem árulta el a mérkőzés előtti videóinterjújában, hogy mire készül a Slovan. „Jól erősített a DAC, a posztokon növekvő konkurencia arról árulkodik, hogy egyértelműen a bajnoki címre hajtanakˮ – mondta, külön dicsérve a két új dunaszerdahelyi igazolást, a Midtjyllandban is játszott Pablo Antonio Ortizt, valamint a Ferencvárostól kölcsönvett Franck Bassey-t.

Redzic szerint is jó játékosokat igazolt a csallóközi csapat. „Ortiz ígéretes. Magas, erős, bal lábas. Bassey-t pedig ismerem a Fradiból, egy évig együtt játszottunk, jó barátom. Gyors és fizikailag nagyon jó játékos, meg tudja tartani a labdákat. Mindketten erősségei lesznek a DAC-nak.ˮ

A két csapat utoljára egy rendkívül emlékezetes mérkőzést játszott a MOL Arénában. Tavasszal a dobogóért harcoló DAC 5:3-ra verte az éllovas Slovant úgy, hogy már 4:0-ra is vezetett. A pozsonyiak 4:3-ra visszajöttek a meccsbe, aztán a csereként beállt Redzic volt az, aki eldöntötte a találkozót. „Az volt a legjobb érzés. Akkor történt meg velem először, hogy ilyen fontos meccsen gólt szereztem. A gól után mundenki odafutott hozzám, azt sem tudtam, hol vagyok. Hidegrázós érzés voltˮ – mondta a bosnyák apától és magyar anyától származó támadó, aki szombat este is szívesen átélne hasonlót, sőt, duplázásban reménykedik. Redzic úgy gondolja, a Slovan nagyon erős csapat, de hátul hagynak szabad területeket. „A befutásokkal meg lehet zavarni őketˮ – vélekedett.

A találkozó játékvezetője Dohál lesz. A mérkőzést az M4 Sport+ és a Dajto élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?