Zene, mese, bábjáték

Komárom. A Nyári Szabadtéri Táncszínház Alap augusztus 25-én családi fesztivált rendez a Tiszti Pavilon udvarán. A 15 órakor kezdődő műsorban saját szerzeményű megzenésített versekkel fellép a révkomáromi Accord együttes, amely sikerrel szerepelt az idei Klikk és a Sziget fesztiválokon.

Komárom. A Nyári Szabadtéri Táncszínház Alap augusztus 25-én családi fesztivált rendez a Tiszti Pavilon udvarán. A 15 órakor kezdődő műsorban saját szerzeményű megzenésített versekkel fellép a révkomáromi Accord együttes, amely sikerrel szerepelt az idei Klikk és a Sziget fesztiválokon. A család minden tagjának programot, szórakozást kínáló komáromi műsoros délután vendége lesz a budapesti Hatytyú Dal Színház, valamint a szegedi Al Frescu régizenei együttes, továbbá közös műsorban lép pódiumra Levente Péter és Habók János bűvész.

Az Al Frescu négy éve koncertezik, a Szegedi Konzervatórium régizene szakos hallgatói alapították. Az együttes korabeli hangszerek hű másolatain játszik – többféle furulyán, hegedűn, csellón, csembalón, tekerőlanton. Komáromi hangversenyükön reneszánsz zenét szólaltatnak meg.

A Hattyú Dal Színház alternatív színházi társulás – utcaszínház, amelynek legérzékenyebb nézői azok, akik még vagy már nem juthatnak el a kőszínházakba. Ahogy a formáció tagjai megfogalmazták: „Hitünk szerint a színház a találkozás, az ünnep közösségi alkalma. Manapság nem kis erőfeszítéssel lehet egy-két napra ezt az ünnepi közösséget megteremteni.” Remélhetőleg a komáromi családi fesztiválon ez sikerül, ahol a Hattyú Dal Színház 16 órától az Árgyélus királyfi és Tündér Ilona tündéries játékot adja elő bábokkal és maszkákkal.

A fesztivál egész ideje alatt kézműves-foglalkozások, játékos versenyek és kirakodóvásár lesz. A belépés ingyenes. Rossz idő esetén a műsort a városi művelődési házban tartják meg. (tébé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?