A Puskás Akadémia is bemutatkozik a Konferencialigában

foci

Két magyar és két szlovák csapat lép ma pályára a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőinek 3. fordulójában.

Jöhet az első meccs

Szerencsés sorsolásának köszönhetően utolsóként a Puskás Akadémia mutatkozik be a nemzetközi sorozatokban érdekelt magyar csapatok közül: a felcsútiak az örmény Ararat vendégeként kezdenek. Hornyák Zsolt védencei az előző körből játék nélkül jutottak tovább, miután az ukrán Dnyipro-1 időközben csődöt jelentett, így az UEFA mindkét találkozót 3:0-s eredménnyel a javukra írta jóvá. Az Ararat az előző körben sima 6:1-es összesítéssel búcsúztatta a moldáv Zimbru Chisinaut, és a hazai bajnokságban is győzelemmel rajtolt. A Puskás Akadémia szintén jó formának örvend, a szezonnyitón győzni tudtak Újpesten, majd egy héttel később hazai pályán, a ZTE ellen is. 

„Annyi biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, nem számít, hogy örmény az ellenfél, ez már a harmadik selejtezőkör, itt már csak kiváló csapatok szerepelnek” – nyilatkozta a felcsútiak gólerős cseh támadója, Jakub Plšek.

Folytatni a jó szériát

A Fehérvár a ciprusi Omonia vendégeként is folytatná idei veretlenségi sorozatát. 

„Bízom benne, hogy ezúttal is sikerül jó eredményt elérnünk idegenben. Nyilván győzni szeretnénk, de egy kétmeccses párharc első, idegenbeli felvonásán a legfontosabb, hogy olyan eredményt érjünk el, hogy hazai pályán ki tudjuk harcolni a továbbjutást a visszavágón” – fogalmazta meg várakozásait a magyar együttes dán hátvédje, Kasper Larsen. 

A piros-kékek az előző körben az azeri Szumgajit együttesét 2:1-es összesítéssel búcsúztatták. A ciprusi rekordbajnok kettős győzelemmel ejtette ki a georgiai Torpedo Kutaiszit, ezek voltak a szigetországiak első tétmeccsei az augusztus végén rajtoló ciprusi bajnokság előtt.

Trabzon után Hajduk

A szlovák csapatok közül elsőként a rózsahegyiek lépnek ma pályára, 18.30-tól a horvát Hajduk Splitet fogadják. Domonkosék a favorit Trabzonspor elleni EL-párharcból csúsztak a harmadik számú kupasorozatba, ahol már hosszabb szereplésben bíznak – nem véletlenül halasztották el a Niké Liga elmúlt fordulójából a zsolnaiak elleni bajnokijukat. 

„Láttuk, hogy játékban fel tudtuk venni a versenyt a törökökkel is, miért ne lehetne így a Hajduk ellen is? Magabiztosan várjuk a meccset. Kicsit effektívebbnek kell lennünk, és akkor nagy dolgokat érhetünk el” – mondta a klubhonlapnak Tučný Ádám, a rózsahegyiek dunaszerdahelyi származású labdarúgója. 

A horvátok a KL-selejtező előző körében a feröeri Tors-havnt búcsúztatták 2:0-s összesítéssel, a bajnokság nyitófordulójában pedig a Slaven Belupót verték 2:1-re.

Az ötödik 0-ban bízva

Mintegy 200 kilométerrel délnyugatra, Nagyszombatban is egy tradicionális riválist fogad a Spartak 20.30-tól: igaz, a Wisla Kraków jelenleg csak másodosztályú, és Lengyel Kupán keresztül jutott ki az európai porondra. Az EL azonban túl erősnek bizonyult a krakkóiaknak, a koszovói Llapi búcsúztatása után a bécsi Rapid szó szerint kiütötte őket (2:1 és 6:1) a KL-be.

 „Kiegyenlített párharcra számítók. A Wisla szimpatikus focit játszik, jó az összjátékuk. Van portugál és spanyol légiósuk is. Jól kell működnie a rendszerünknek, a pressingnek, az átmeneteknek támadásba. Hátul eddig sikerül koncentráltnak lennünk, az új idény négy tétmeccsén még nem kaptunk gólt” – utalt Michal Gašparík, a nagyszombatiak vezetőedzője a 2-2 bajnokira (0:0 Trenčín, 0:0 Michalovce) és kupameccsre (0:0 és 3:0 FK Sarajevo).  (gyl, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?