Videoklipek és zenei hírek a nap huszonnégy órájában

Music Channel lesz a neve a legújabb szlovákiai kereskedelmi televíziónak, amely előreláthatólag jövő év tavaszán, nyarán vagy esetleg még később kezd el sugározni.

Music Channel lesz a neve a legújabb szlovákiai kereskedelmi televíziónak, amely előreláthatólag jövő év tavaszán, nyarán vagy esetleg még később kezd el sugározni. Az eddigi szlovákiai kereskedelmi televízióktól, létezőktől és már megszűntektől eltérően, az új tévé nem családi televízió lesz, vagyis nem az egész család tévénézési szokásait, igényeit elégíti majd ki, hanem a tizenöt és harmincöt év közötti nemzedéket kívánja megszólítani zenei blokkjaival és zenés hírműsoraival. A Music Channel ugyanis – ahogy a neve is jelzi – zenés csatorna lesz, videoklipeket és zenei híreket közvetít majd huszonnégy órás műsoridőben. A videoklipek hetven százaléka külföldi produkció lesz, húsz százaléka pedig szlovák és cseh, a maradék tíz százalékban pedig az alternatív zene kap helyet a Music Channel képernyőjén. A tévé zenei profilját főként a kilencvenes évek muzsikája határozza majd meg.

A remények szerint a Szlovákiába is eljutó számtalan külföldi zenei tévé mellett a szlovák zenés csatorna azért tud majd megélni, mert a könnyűzenei élet érdekességeiről, újdonságairól és eseményeiről szlovák nyelven közvetít majd, s így párbeszédet tud folytatni célközönségével. Mert az új tévének ilyen szándékai is vannak: SMS-ek és drótposta révén élő kapcsolatot kíván tartani nézőivel. ĺgy aztán ők is beleszólhatnak a szerkesztésbe, vagy legalábbis kommentálhatják azokat az eseményeket, amelyekről a szlovák Music Channel zenei történésekről tudósító könnyed hangvételű publicisztikai műsorában beszámol majd. A zenei adó programstruktúráját a rugalmasság és az ún. interaktivitás jellemzi majd, vagyis az épp sugárzott műsort különleges jelentőségű időszerű események késedelem nélküli közlése érdekében a csatorna akár meg is szakítja, hogy ezzel is teljesítse azt, amire vállalkozott és vállalkozik: a fiatal nézőnek aktív szórakozást biztosítson.

A szlovák Music Channelnek a logika szerint nem az egész családhoz szóló televíziókhoz hasonló – széles műfaji skálát kínáló – programstruktúrája lesz, ugyanakkor lesznek rendszeresen visszatérő, állandó rovatai. A tervezettek közül csak néhányat említünk. A Show-chips a videoklipek forgatásának kulisszatitkairól számol majd be, a Music Channel-slágerlista a nézők levelei, szavazatai alapján összeállított toplistákat közvetít majd. A Bing Bang rovatban közismert emberekkel találkozhatnak majd a nézők úgy, ahogy csak ritkán. A Big Bang stábja különleges helyzetekben lepi meg majd kamerájával a sztárokat: például hajnalban becsöngetnek valakihez, és kamerával a kézben törnek rá és ébresztik fel őt. A szlovák zenei csatorna legrázósabb rovatának (ahogy a címe is utal rá) a Chilli ígérkezik: rejtett kamerával kívánja tetten érni és leleplezni társadalmunk egyes negatív jelenségeit, mint pl. a korrupciót, a vevők megkárosítását stb.

A Music Channel műsorvezetői ismeretlen arcok lesznek, viszont várhatóan olyan határozott imázszsal, amely teljességében tükrözi a mai kort, a mai ízlést és divatirányzatokat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?