Verekedtek a sztárok

Budapest. Szombaton majdnem nézőcsúcs dőlt a szigeten, 58 ezren voltak kíváncsiak az 50 programhelyszín kínálatára. A nagyszínpadon két brit zenekar aratott hatalmas sikert: a Stereo MC’s a bénákat is táncra penderítette, a Pulp pedig a minőségi popzenélés mellett szíveket is dobogtatott.

Budapest. Szombaton majdnem nézőcsúcs dőlt a szigeten, 58 ezren voltak kíváncsiak az 50 programhelyszín kínálatára. A nagyszínpadon két brit zenekar aratott hatalmas sikert: a Stereo MC’s a bénákat is táncra penderítette, a Pulp pedig a minőségi popzenélés mellett szíveket is dobogtatott. A világzenei pódiumon a Zöld-foki-szigetekről származó worldmusic-díva, Cesaria Evora eresztette ki gyönyörű hangját, a színházi sátorban pedig Vajdai Vilmos rendezésében technóra lejtettek néptáncot a kísérletező kedvű táncosok. Az éjszaka a WAN2 színpadon bizonyult a legizgalmasabbnak, ahol az Anima-vezér Preigler Zsolt új kreációja, valamint a franciák büszkeségének számító Dub Wiser produkált „szétütött” hangzást. Változatlanul népszerű a fesztivál a miniszterek és politikusok körében: a környezetvédelmi miniszter újrahasznosítható hulladékból aranzsált kiállítást nyitott meg, Demszky Gábor budapesti főpolgármester, a rendezvény egyik fő lobbistája pedig tegnap a Szigeten ünnepelte 50. születésnapját. Komolyabb sérülés továbbra sem történt, az orvosok csöndes napokról számoltak be, néhány zúzódást kellett csak kezelniük. Az első számottevő verekedést nem a résztvevők, hanem a fellépők produkálták: péntek este a nagyszínpad két sztárzenekarának tagjai bunyóztak össze, a Kosheen gitárosának kezdeményezésére, aki egy pillepalackot hajított Iggy Pop zenekarának asztalára, majd pedig szó szót, tett pedig tettet követett. A biztonsági szolgálat megakadályozta a sztárok egymásnak esését, a látogatók biztonságára pedig minden eddiginél udvariasabb modorú In-Kal-dolgozók ügyelnek. Tegnap a Transglobal Underground a nagyszínpadon, énekesnőjük, Natacha Atlas pedig a világzenei deszkákon mutatta meg, mit tud. Ők már nem először boldogították a közönséget, a Toten Hosen viszont igen. A német punkveteránok főleg övéik körében arattak, akik változatlanul a szigetlakók jelentős hányadát teszik ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?