Ünnepi programok

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik a Hétről hétre. A szerkesztő-műsorvezető D. Kovács József lesz. 11.30-kor a Délidőben Miklósi Péter vendége az ógyallai csillagvizsgáló munkatársa, Ladislav Druga csillagász lesz.

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik a Hétről hétre. A szerkesztő-műsorvezető D. Kovács József lesz. 11.30-kor a Délidőben Miklósi Péter vendége az ógyallai csillagvizsgáló munkatársa, Ladislav Druga csillagász lesz. Délben hírek, majd Lloyd Webber József és a színes szélesvásznú álomkabát c musicaljéből hangzanak el részletek. 13 órakor jelentkezik a Téka irodalmi magazin, 13.30-kor Kaszinói esték. 15 órától Élő reménység. Az ökumenikus egyházi műsor témája: Mi lesz ezzel a világgal? Géresi Róbert abaújszinai református lelkipásztorral és Zsidó János féli esperes-plébánossal beszélgetünk a világ sorsának alakulásáról.

Vasárnap a Világosság református félórájában Erdélyi Gézával, a Szlovákiai Református Egyház püspökével beszélgetünk az elmúlt év jelentősebb eseményeiről, az egyház feladatáról és a hitről. 8.30-tól a gasztronómia és a zene kapcsolatáról lesz szó az ĺnyencek a zenében c. műsorunkban. 9 órakor a szilveszteri Randevú jelentkezik: megvonjuk 2006 zenei mérlegét, az év legnagyobb slágerei és legemlékezetesebb dalai forognak, közben felelevenítjük a zenei élet fontos eseményeit és történéseit. 13 órától közvetítjük a Térerőt, a közép-európai nemzetiségi stúdiók szilveszteri magazinját. 14 órakor kezdődik vidám, zenés óévbúcsúztatónk. A Nagyfödémesen készült Ujjé, e cirkusz mily nagyszerű! c. kabaré és az év legbanálisabb híreit kommentáló Évi hatos c. műsorainkon kívül várjuk hallgatóinkat a telefonos játékba, és teljesítjük zenés kívánságaikat is.

Újév első napján 8.30-tól a Világosság katolikus félóráját hallgathatják meg. 9 órakor az év sikeres embereivel beszélget Miklósi Péter. 10 órától politikai és gazdasági szempontból értékeli a 2006-os évet Gál Zsolt politológus és Sidó H. Zoltán gazdasági szakíró. 11 órától három témát dolgoz fel az új esztendő első Randevúja. A szilveszteri bulizás módjairól, az azt követő „macskajajról”, illetve az újévi fogadalmakról beszélgetnek a szokásostól eltérően Nyitrai Nóra és Németh Zsófia, valamint az „utca emberei”. 13 órakor a köztársasági elnök beszédét közvetítjük, 13.30-tól új évi koncertet sugárzunk. 14.00-tól a Kaleidoszkóp ünnepi kiadásában először a magyar királyi korona ferde keresztjéről kérdezzük Pálffy Géza történészt, majd Hevesy Attila geográfus professzorral a Búcson működött 19. századi földrajztudósról, Katona Mihályról beszélgetünk, végül Svajcer Edina kalauzolásával megtekintjük a Szőgyéni Tájházat. 15 órakor Hazai tájakon. Néprajzi összeállításunkban újévi szokásokat, köszöntőket és énekeket mutatunk be Dél-Szlovákia több falujából. (MoL)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?