Tíz éve a standokon

Az idén tizedik évfolyamába lépett Katedra folyóirat, a szlovákiai magyar pedagógusok és szülők lapja májusi száma is számos érdekes cikkel lepte meg olvasótáborát.

Az idén tizedik évfolyamába lépett Katedra folyóirat, a szlovákiai magyar pedagógusok és szülők lapja májusi száma is számos érdekes cikkel lepte meg olvasótáborát. A Magángaléria című állandó rovatában ez alkalommal Németh Zoltán írását olvashatjuk, melyben kedvenc festményéről, Caspar David Friedrich Vándor a ködtenger felett című alkotásáról vall. Csicsay Alajos nyugalmazott gimnáziumi tanár Változó iskola címmel közöl írást, melyben az iskoláról mint szolgáltató intézményről elmélkedik. A szakember elérkezettnek látja az időt, hogy az iskolákban a rengeteg lexikális ismeret megtanítását felváltsa végre a korszerű képességfejlesztés. Bodnár Gyula, a lap főszerkesztője azokat a tényezőket próbálta sorra venni, melyek lendíthetnének a szlovákiai magyar középiskolások továbbtanulási kedvén. Az Ankét című rovat a frissen végzett diákok továbbtanulási szándékáról nyújt képet. Stredl Terézia, a galántai pedagógiai-pszichológiai tanácsadó központ munkatársa a gyógypedagógia lehetőségeiről tájékoztatja az olvasókat. Forró Zsuzsanna a gyógypedagógus iskolában betöltendő feladatait ismerteti. Ezúttal Mács József író emlékezik vissza Háborúból az élet iskolájába címmel az alma materére. Jakab István a mind az élőbeszédben, mind az írott szövegekben gyakran mellőzött, mostohán kezelt szóelem, az –é birtokjel kapcsán fejti ki gondolatait nyelvművelő írásában. Csáky Károly néprajzkutató cikkéből Schwartz Ottó fizikusról, tudósról és szakíróról, a tudomány neves népszerűsítőjéről tudhat meg egyet s mást az olvasó. A multi-mediális eszközöknek a történelemórákon való használatára hívja fel a figyelmet Pénzes Edit a Digitális időszalag című cikkében. A lapban számos egyéb mellett található még több pályázati felhívás és kulturális programajánló is. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?