RÖVIDEN

Tarr Béla retrospektív Athénban
Athén. Tarr Béla filmrendező életművét bemutató retrospektív sorozat kezdődik október végén Athénban, A londoni férfi görög mozipremierjéhez kapcsolódva. A vetítéssorozatban a rendező tizenkét alkotását mutatják be. (MTI)
Kovács László emlékére
Los Angeles.

Tarr Béla retrospektív Athénban

Athén. Tarr Béla filmrendező életművét bemutató retrospektív sorozat kezdődik október végén Athénban, A londoni férfi görög mozipremierjéhez kapcsolódva. A vetítéssorozatban a rendező tizenkét alkotását mutatják be. (MTI)

Kovács László emlékére

Los Angeles. A nyáron elhunyt magyar–amerikai operatőr, Kovács László emlékére rendeztek filmes szemináriumot Hollywoodban neves filmkészítők részvételével. A ma záruló hetedik Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál „margóján” tartott eseményen felidézték Kovács László örökségét és megvitatták a magyar-amerikai filmes együttműködés lehetőségeit. Az eseményen részt vett és felszólalt mások mellett Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr, aki Kovács László közeli barátja volt, Bob Fisher filmesztéta, Steven Lighthill filmkészítő, valamint Gazdag Gyula rendező. (MTI)

A határon túli irodalom napjai

Székesfehérvár. A nemzeti irodalmunk gondjait vitatták, illetve vitatják meg a határon túli magyar irodalom tegnap kezdődött rendezvénysorozatának résztvevői. A programsorozatra a Kárpát-medencéből érkeztek a magyar nyelvű irodalom művelői. Vasy Géza, a Magyar Írószövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy 1990-től – amikor „ledőltek az állampolgársági gátak” – lehetővé vált a kortárs irodalom művelőinek fizikai és szellemi közeledése, a határokon túl élők is tagjai lehetnek a Magyar Írószövetségnek. Vasy Géza, tágabban értelmezve a magyar nyelvű irodalom fogalmát, úgy fogalmazott, hogy egységes magyar irodalom van, amelynek mindenütt, ahol magyar ajkúak élnek, vannak művelői és olvasói. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?