RÖVIDEN

Elhunyt Radványi Barna humorista
Budapest. Életének 78. évében elhunyt Radványi Barna, az Új Lúdas Matyi című hetilap volt főszerkesztője. Radványi Barna egy kitűnő kolléga volt, egy nagy csapat utolsó mohikánja távozott – méltatta Farkasházy Tivadar újságíró az elhunyt humoristát.

Elhunyt Radványi Barna humorista

Budapest. Életének 78. évében elhunyt Radványi Barna, az Új Lúdas Matyi című hetilap volt főszerkesztője. Radványi Barna egy kitűnő kolléga volt, egy nagy csapat utolsó mohikánja távozott – méltatta Farkasházy Tivadar újságíró az elhunyt humoristát. Radványi Barna az 1971-ben indult, a mai Heti Hetes elődjének is tekinthető Humoristák Klubja című népszerű tévéműsor meghívott vendége volt. A televíziós program a kabaré és a szatirikus irodalom olyan jelességeit ültette rendszeresen a kamerák elé, mint Mikes György, Somogyi Pál, Ősz Ferenc. Az 1996. április 1-jén újraindult Lúdas Matyi főszerkesztője volt Peterdi Pállal az oldalán. (MTI)

Szobor és objekt több helyszínen

Pozsony. Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a szlovák fővárosban a Szobor és objekt című nagyszabású kiállítást, amelyen tizenkét ország negyvenöt alkotóművésze mutatkozik be munkáival. A kiállítás több helyszínen – Pozsonyi Városi Galéria (Pálffy-palota), Z Galéria (Zichy-palota), Művészetek Háza, Bolgár Kulturális Központ, Osztrák Kulturális Központ, a Szlovák Takarékpénztár Galériája – tekinthető meg a nyár folyamán. A nemzetközi szoborkiállításnak magyarországi résztvevői is lesznek: Csörgő Attila, Fajó János, valamint Kovács Tamás László, akiknek munkáit a Z Galériában tárják közönség elé. (tb)

Újra látogatható a Tükörterem

Versailles. Mától a nagyközönség is újra birtokába veheti a Párizs közelében lévő versailles-i palota újonnan restaurált híres Tükörtermének egészét. Az 1684-ben elkészült híres folyosót, amelynek hoszszában 357 tükör veri vissza a fényt, története során először újították fel teljes egészében. A három évig tartó restaurálás idején csak a terem egy-egy részét tekinthette meg Versailles évi 4 millió látogatója. A felújítás során nemcsak a tükröket, de a freskókat, a díszítéseket, a bronzszobrokat is restaurálták. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?