Kamala Harrist támogatja Taylor Swift

dd

Taylor Swift megnézte a Trump-Harris tévévitát, majd közölte, hogy a demokrata jelöltre fog szavazni. Az amerikai popsztár, akit a Forbes a legbefolyásosabb nőnek tart a szórakoztatóiparban, a Time magazin címlapján pedig tavaly Az év embereként szerepelt, sokak szerint eldöntheti az elnökválasztást. 

Legalább öt hónapja találgatja a sajtó, hogy vajon kiáll-e a nyilvánosság elé Taylor Swift ez ügyben. Donald Trump exelnök olyannyira türelmetlen volt, hogy augusztusban a mesterséges intelligencia által manipulált fotókat tett ki közösségi oldalára, amelyek azt a látszatot keltik, mintha az énekesnő őt támogatná. 

Taylor Swiftről azonban köztudott, hogy 2020-ban a demokraták mögé állt, Trumpot pedig elnöksége alatt többször is élesen bírálta. A 2024-es amerikai elnökválasztással kapcsolatban mindeddig nem nyilatkozott, most azonban a következőket írta Istagram-oldalán, amelyet 283 millióan követnek:

„Kamala Harrisre szavazok, mert ő azokért a jogokért és ügyekért áll ki, amelyekhez egy harcosra van szükség. Szerintem ő egy biztos kezű, tehetséges vezető, és hiszem, hogy sokkal többet érhetünk el ebben az országban, ha a nyugalom és nem a káosz vezet minket”.

Az énekesnő véleményezte a Trump közösségi oldalán róla közölt, MI által kreált fotókat is. „Igazolva látom a mesterséges intelligenciával kapcsolatos félelmeimet és a félretájékoztatás valós veszélyeit. Arra a következtetésre jutottam, hogy választóként nagyon világosan meg kell fogalmaznom a véleményemet, hogy elkerüljem a hasonló helyzeteket. A félretájékoztatás ellen a legegyszerűbben az igazság hangoztatásával lehet felvenni a harcot.“

Taylor Swift világturnéja jelenleg pár hétig szünetel, októberben folytatódik, de már most világos, hogy minden idők legsikeresebb, legtöbb bevételt hozó koncertkörútjaként vonul be a történelembe. Az énekesnő közösségi oldalain kerestül közel félmilliárd embert érint meg a világon, az Egyesült Államokban pedig – egy áprilisi felmérés szerint - a felnőtt lakosság 53 százaléka kedveli őt.

Musk gyerekkel fenyegette meg Swiftet

Elegánsnak nem mondható posztban szállt bele az énekesnőbe Elon Musk milliárdos, aki módfelett nehezményezi, hogy Donald Trump elvesztette a swiftie-ket, azaz az énekesnő százmillió fölötti rajongói táborát. Taylor Swift ugyanis egy macskás portré kíséretében tett hitet Kamala Harris mellett, utalva az amerikai választási kampány egyik sokat hangoztatott szitokszavára, a „gyerektelen macskás hölgyre”, amellyel eredetileg Trump alelnökjelöltje, J. D. Vance igyekezett megsérteni a szavazó polgárok egy jelentős rétegét. Musk erre a motívumra vetette rá magát az X-en, ahol egy bejegyzésben szállt bele Taylor Swiftbe. A milliárdos azt írta: „Rendben, Taylor, nyertél. Adok neked egy gyereket, és az életem árán is védeni fogom a macskáidat.” Elon Musk gyerekkel való fenyegetésének érdekes árnyalatot ad, hogy a multimilliárdos eddig már 12 gyereket nemzett (ennyiről lehet tudni legalábbis)…

(hvg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?