RÖVIDEN

Könyvbemutató a Vámbéryben
Dunaszerdahely. A magyar nép története címmel jelent meg Kovács László és Simon Attila közös kötete a Lilium Aurum Kiadó műhelyében. A könyvet holnap 18 órától Vajda Barnabás közíró, tanár mutatja be a Vámbéry Irodalmi Kávéházban.

Könyvbemutató a Vámbéryben

Dunaszerdahely. A magyar nép története címmel jelent meg Kovács László és Simon Attila közös kötete a Lilium Aurum Kiadó műhelyében. A könyvet holnap 18 órától Vajda Barnabás közíró, tanár mutatja be a Vámbéry Irodalmi Kávéházban. (ú)

Turnén a Komáromi Jókai Színház

A szabin nők elrablása című zenés vígjátékkal vendégszerepel a Komáromi Jókai Színház társulata ma este hét órakor Rimaszombatban, a városi művelődési központban. A Hegyi Árpád Jutocsa rendezte produkció főbb szerepeit Boráros Imre, Dráfi Mátyás, Varsányi Mari, Bandor Éva, Holocsy Krisztina és Fabó Tibor alakítják. Pénteken és szombaton ismét útra kel a társulat. Pénteken este 19.00-tól a Kassai Állami Színházban A gazdag szegények című zenés vígjátékot láthatják a nézők Schlanger András rendezésében. Szeptember 30-án, szombaton a Vérnász című drámát adja elő Kassán a társulat. Ebben a produkcióban szerepel Szarka Tamás, az előadás zeneszerzője, a Ghymes együttes frontembere. Federico Garcia Lorca drámájának előadása 19 órakor kezdődik a kassai Thália Színházban. (b)

Szlovák versmondók seregszemléje

Alsókubín. Szeptember 27–29. között 52. alkalommal rendezik meg a szlovák vers- és prózamondók országos seregszemléjét, a Hviezdoslavov Kubínt. Jaroslava Čajková főszervezőtől megtudtuk, az eddigieknél nagyobb figyelmet fordítanak az I–III. kategóriára, hisz amíg a mezőny létszáma itt nem csökken, addig a középiskolásoknál ez már nem mondható el. Az előző évekkel ellentétben jóval több klasszikus szlovák alkotás került fel a résztvevők repertoárjára, de Örkény István egyik egypercese is szerepel az „étlapon”. A festői környezetben számtalan kísérőprogram színesíti a rendezvényt. Az idén először a szervezők magyarországi vendégeket is köszöntenek, a tótkomlósi és a budapesti szlovák iskola legtehetségesebb vers- és prózamondói személyében. (jdj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?