Leteszi a lantot az REO Speedwagon

dd

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint az ötvennégy éve folyamatosan turnézó amerikai rockcsapat, az REO Speedwagon év végén feloszlik.

A zenekar iránt ugyanis akkora a kereslet, hogy bár 2007-óta nem volt új albumuk, évente átlagosan 150 koncertet adnak az USA-ban. Nemrég fejezték be nyári turnéjukat a két generációval fiatalabb Train társaságában, hamarosan pedig újabb körútra indulnak, ezúttal egyedül. A rajongók ma reggel egy furcsa közleményt találtak kedvenceik közösségi oldalán, amely szerint a Kevin Cronin énekes és Bruce Hall basszusgitáros közötti kibékíthetetlen ellentétek” miatt jövőre már nem lépnek színpadra.

Eddig mindenki úgy tudta, testvéri a viszony a két zenész között, akik 1976 óta dolgoznak együtt. Bruce Hall tavaly novemberben komoly hátműtéten esett át, azóta egy session-zenész helyettesíti őt a koncerteken. Bár orvosai szerint már májusra teljesen felépült, és Facebook-posztjaiban is azt bizonygatta, készen áll a turnézásra. nem vették vissza őt. Ezt a rajongók is nhezményezték, de csupán annyit kaptak válaszul, hogy társai szerint a 70 éves zenésznek még gyógyulnia kell, hogy a tőle megszokott magas színvonalon teljesíthessen.

Év elején váratlanul nyugdíjba vonult az REO Speedwagon alapító zongoristája, a 75 éves Neal Doughty, akit szintén beugróval helyettesítettek, így ma már az alapcsapat egyetlen tagja sincs velük, Cronin ugyanis csak 1972-ben, fennállásuk negyedik évében érkezett. A teljesség kedvéért: az REO Speedwagon részvénytársaságként működik, három fő részvényekkel, ezek Doughty, Cronin és Hall. Vagyis a nyugdíjas alapító tag továbbra is kap részesedést a koncertek bevételéből, a lábadozó basszusgitáros úgyszintén, annak ellenére, hogy nem lépnek fel. Vélhetően ezt elégelte meg a frontember, emiatt keletkeztek a kibékíthetetlen ellentétek.

Az Illinois államban alakult rockzenekar olyan slágerekkel lett világhírű a nyolcvanas években, mint a Can’t Fight This Feeling, a Time For Me to Fly vagy a Keep On Loving You. Felléptek a Live Aid-en is, és High Infidelity című albumukért Grammy-díjra jelölték őket. A díjat végül a The Police halászta el előlük 1982-ben.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?