RÖVIDEN

Művésztelep hetedszer
Dunaszerdahely. Tegnap nyílt meg a nyári művésztelep hetedik évfolyama. Az idén 14 magyarországi szobrász vesz rajta részt, akik egy-egy művükkel gazdagítják a Kortárs Magyar Galéria gyűjteményét. Az ajándékozott alkotások holnap 19.

Művésztelep hetedszer

Dunaszerdahely. Tegnap nyílt meg a nyári művésztelep hetedik évfolyama. Az idén 14 magyarországi szobrász vesz rajta részt, akik egy-egy művükkel gazdagítják a Kortárs Magyar Galéria gyűjteményét. Az ajándékozott alkotások holnap 19.30-kor kerülnek bemutatásra, és szeptember 2-ig tekinthetők meg a Vermes-villában. Ugyancsak holnap 18 órakor az ART MA Galériában kiállítás nyílik Robert Jančovič és Németh Géza alkotásaiból. Ma 18 órakor Lóska Lajos budapesti művészettörténész tart előadást Kortárs művészet a múzeumokban és a magángalériákban címmel, augusztus 10-én 18 órakor napjaink monumentális szobrászatáról ad elő Wehner Tibor budapesti művészettörténész. Az előadások helyszíne a Kortárs Magyar Galéria. (vk)

Hangversenyek a várudvaron

Pozsony. Ma este 20 órakor Marián Varga és a Moyzes kvartett koncertjével nyitják meg a pozsonyi várban a pozsonyi kulturális nyár részeként szervezett Hangversenyek a várudvaron című koncertsorozatot. Rossz idő esetén a hangversenyt a Művelődési és Pihenőpark nagytermében tartják meg. (SITA)

Főiskolások kiállítása a Mediumban

Pozsony. Ma 18.30-kor nyitják meg a Medium Galériában azt a plakátkiállítást, amelyen képzőművészeti hallgatók munkáit mutatják be. A kiállított anyag, amelyet nyolc uniós ország művészeti főiskoláinak hallgatóitól válogattak össze, a fiatal alkotók uniós egyesítéssel kapcsolatos észrevételeit fejez ki. A pozsonyi tárlat a jövőre Nagyszombatban megrendezendő Plakáttriennále ún. előrendezvénye. (SITA)

Olvasási Világkongresszus

Budapest. Először rendezi világkongresszusát Budapesten az International Reading Association, az IRA (Nemzetközi Olvasás Társaság), a tanácskozás mától 10-éig az ELTE Egyetemi Kongresszusi Központjában zajlik. A szervező Magyar Olvasás Társaság a magyar résztvevőkön kívül pedagógusokat, könyvtárosokat, szerkesztőket és egyetemi oktatókat hívott meg az egykori szocialista országokból. A világkongresszusra összesen hatszázan jelezték részvételüket, többségük az Egyesült Államokból érkezik, a magyar szakemberek mintegy százan lesznek. A kongresszuson szó lesz az olvasásról és könyvtárhasználatról a XXI. század elején, az olvasásra nevelés színtereiről, az elektronikus könyvtárról, és a mese szerepéről az olvasni tanításban. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?