Megszakítanák rossz bajnoki sorozatukat a komáromiak

komáromi focisok

Két sikeres kupameccs, de három bajnoki vereség után fogadja vasárnap (15.30) a komáromi labdarúgócsapat a Podbrezovát a Niké Liga 11. fordulójában.

A KFC „megközölte a válogatottszünetet két Slovnaft Cup-meccsel: a 3. fordulóban Füleken (1:3), a 4.-ben a Hamsik Academy otthonában győztek (0:4), így bejutottak a negyeddöntőbe. „Mindenképp könnyítette a bajnokira való felkészülést, hogy meccsritmusban maradtunk. Az elhalasztott találkozóink és a korábbi válogatottszünet miatt sok kihagyásunk volt már. A kupameccseken mondhatni az volt a legfontosabb szempont, hogy senki ne sérüljön meg, ez hál Istennek így is történt – nyilatkozta lapunknak Németh Tamás, a komáromiak középpályása, hozzátéve, számukra újoncként továbbra is a bajnokság az elsődleges fontosságú. – Zsinórban három vereséget szenvedtünk a Niké Ligában (Ružomberok 1:2, Žilina 1:2, Skalica 0:3), úgyhogy talán még intenzívebben készülünk a Podbrezová elleni derbire.

Mindez már csak azért is indokolt, mert két kilencpontos csapat találkozik egymással vasárnap délután. A zólyombrézóiak ugyancsak sikeres kupameccset abszolváltak szerdán Puhóban (0:2), az élvonalban azonban rapszodikusabban teljesítenek. Legutóbb a nagyszombatiak egy négyest rúgtak nekik, korábban viszont ők páholták el a Michalovce (4:1) és a Skalica (7:1) együttesét. Ami tény, hogy vendégként eddig igen gyengén muzsikáltak, 1 pontot szereztek csak (Trencsénben).

Legfőképpen nyerni szeretnénk, de mivel úgymond hazai pályán játszunk Aranyosmaróton, jó lenne, ha mi is dominálnánk a meccsen. Az ellenfél dinamikus, pörgős csapat, igyekszünk hatástalanítani az erősségeiket” – szögezte le Németh.

Érdekesség, hogy Radványi Miklós, a KFC vezetőedzője épp a Podbrezovát irányította, mielőtt Komáromban vállalt volna munkát. Egy alkalommal a lilák ellen is meccselt, 2021 márciusában a Duna-partiak nyertek 2:1 a II. ligában. 

A két csapat egyébként ötször játszott egymással a másodosztályban, a KFC háromszor, a Podbrezová kétszer nyert. Pastorek József közvetlenül a zólyombrézóiaktól érkezett a komáromiakhoz 2020-ban, mint ahogy a szezon előtt a mostani rivális adta kölcsön a Duna-partiaknak Jozef Špyrkát és Tobiáš Divišt.

Hogy kinek szavaz vasárnap bizalmat Radványi, aki a kupameccseken „kevert” összeállítást választott, csak a hétvégén derül ki. „Természetesen nagyon örülnék, ha a kezdőbe kerülnék. De akár 20, akár 70 percre vagy az egész meccsre kapok bizalmat, ugyanúgy maximálisan odateszem magam” – tette hozzá Németh.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?