Nagy-Szín-Pad!: a Bohemian Betyars a befutó

A Bohemian Betyars nyerte a Nagy-Szín-Pad!

A Bohemian Betyars nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt vasárnap este a budapesti Akvárium Klubban.

A VOLT Produkció, a Sziget Szervezőiroda, a Petőfi Rádió és a Petőfi TV szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három csapat mérte össze produkcióját, a végeredményről a közönség szavazatai döntöttek. A döntő másik két résztvevője a Bagossy Brothers Company és a Run Over Dogs volt. A Nagy-Szín-Pad! győztese meghívást kap a legjelentősebb nyári fesztiválok nagyszínpadára, és képviselheti Magyarországot a 2017-es groningeni Eurosonic Festivalon, valamint videoklipet készíthet.

A győztes Bohemian Betyars 2009-ben alakult Miskolcon. A csapat saját zenéjét speed-folk freak-punknak nevezi, ebben a keverékben a punkot, a skát, a pszichedeliát és a melodikus témákat vegyítik magyar, balkáni és cigány dallamokkal. 2011-ben mutatták be első lemezüket, a Boros utca 1-et, 2012 derekán jelent meg a második album, a Stone Soup, egy évvel később a harmadik anyag, az Utcabetyár, végül tavaly a háromszámos Összefúj a szél című EP. Többször játszottak külföldön, például nálunk is – Pozsonyban néhány hete jártak. A Bohemian Betyarsban Szűcs Levente (ének, akusztikus gitár), Palágyi Máté (hegedű, vokál), Muhari Krisztián (trombita), Mihályfi Máté (szólógitár, vokál), Fehér Gábor (bőgő, vokál) és Dankó Dániel (dob) szerepel. (MTI, k),

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?