Milánó 2026 – A párizsi olimpia példát mutatott a főszervező szerint

Párizs 2024

A 2026-os milánói-cortinai téli olimpia főszervezője szerint a párizsi nyári olimpia példát mutatott számukra, miként kell a koronavírus-járvány után levezényelni egy ilyen nagyszabású eseményt.

Andrea Varnier úgy véli, azáltal, hogy múlt vasárnap végetértek a francia fővárosban az ötkarikás játékok, mostantól az olasz rendezők kerülnek reflektorfénybe, és megkezdődik az előkészületek utolsó másfél éve.

„A párizsi olimpia lendületet, lelkesedést és energiát adott nekünk, ez nagyon hasznos lesz a következő 18 hónapra” – fogalmazott Varnier.

A szervezőknek sok még a teendőjük, nem minden helyszín áll megfelelően az előkészületekkel, ilyen például a szánkó-bob-szkeleton pálya. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság arra kérte az olasz szervezőket, vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy ezeket a versenyszámokat esetleg svájci vagy osztrák pályákon tartanák meg. Ha ez megvalósulna, a 2026-os lenne az első téli olimpia, amely több országot érintene, az olaszok viszont ragaszkodnak a saját rendezéshez.

Varnier elárulta, néhány komoly kihívással néznek még szembe a következő hónapokban, azonban a feszültségek és aggodalmak ellenére tudják kezelni a helyzetet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?