Nagymihályban könnyedén hozta a kötelezőt a DAC

dac

A DAC labdarúgócsapata Dimun, Trusa és Redzic góljával 3:0-ra győzött a nagymihályiak otthonában a Niké Liga 4. fordulójának mérkőzésén.

A legtöbb DAC-szurkoló nem hitte volna, hogy az elrontott szezonkezdet, és főleg a vasárnapi, besztercebányai vereség után még Nagymihályban is Xisco Munoz lesz a csapatuk vezetőedzője. A spanyol tréner mégis megtartotta pozícióját, bár egyes pletykák szerint csak a magas lelélőpénz miatt nem menesztették még…

A dunaszerdahelyiek számára már a kezdő sípszó előtt csúnyán alakult a szombati nap: az U19-esek 4:0-ra, az U16-osok és az U17-esek pedig egyaránt 4:1-re kaptak ki a zólyomrézóiaktól. Tekintetbe véve, hogy utóbbi csapatban mindhárom profi szerződéssel jutalmazott tehetség (Zápražný, Lábo, Fehér) játszott, elmondható, hogy nem csak a felnőttek produkálnak kínos eredményeket az új szezonban.

A DAC-szurkolók közül csak páran vállalkoztak a hosszú keleti útra, a tervek szerint pedig a következő hazai bajnokin tiltakozásul üresen hagyják a B-szektor közepét.

Xisco Munoz padra ültette Yhoan Andzouanát, aki a múlt héten a teljesítményével és viselkedésével is kiverte a biztosítékot sok szurkolónál, de nem kezdett Almási László sem, helyette Bernát támogatta elöl Trusát.

Szerény képességei ellenére a hazai csapat támadólag lépett fel, a 7. percben viszont már azt vizsgálta a VAR, hogy a nagymihályi kapus szabálytalankodott-e Trusával szemben (a nem annyira egyértelmű válasz a „nem” lett). Trusa és Lukáč a 12. percben is találkozott, a beadásba belevetődő DAC-támadó a labda helyett a nagymihályi kapus hasába tudott csak belerúgni.

Húsz percnyi óvatoskodás után a vendégek már eljutottak helyzetekig. Az első kettő még nem kecsegtetett góllal, de Herc lövését már szemmel tolták ki a hazaiak. Aztán jött Žofčák kezezése, és a dunaszerdahelyiek 11-est lőhettek. A labda mögé meglepetésre a csapatkapitány Dimun állt oda, de a szlovák középpályás higgadt maradt és elküldte a rossz irányba Lukáčot. – 0:1. A DAC nyeregben maradt, különösen Mendez volt aktív a bal oldalon, aki korábban négy évig volt a nagymihályiak játékosa. 

A második félidőt is a dunaszerdahelyiek kezdték aktívabban, Trusa előbb a kapufára lőtt, majd a következő akcióból szépen fejelt a hosszú sarokba – 0:2. A folytatásban semmi sem veszélyeztette a DAC előnyét, a hazaiak nem igazán tudtak támadásokat kiépíteni. A helyzetek száma a vendégek oldalán is csökkent, így a találkozó unalomba fulladt. Az akadozó játék persze a dunaszerdahelyieknek kedvezett, akik végül megadták a kegyelemdöfést is: a csereként beállt, 15 éves Bősze lapos beadással találta meg Redzicet, aki szintén laposan a rövid sarokba gurított. A csallóköziek így könnyedén hozták a kötelezőt keleten.

A DAC legközelebb szombaton játszik a Niké Ligában, 18 órakor a zólyombrézóiakat fogadja a MOL Arénában.

Jegyzőkönyv

Michalovce–DAC 0:3 (0:1)

Gólszerzők: Dimun (32., 11-esből), Trusa (53.), Redzic (90+5.)

Játékvezető: Dohál, 1724 néző

Sárga lap: Taraduda, ill. Dimun, Trusa, Yapi, Bajo

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?