Musical kategóriát is hirdettek

Komárom. A városi művelődési központ idén is meghirdeti a Lehár Ferenc Nemzetközi Énekversenyt, amelyet április 23. és 26. között rendeznek meg Komáromban.

Komárom. A városi művelődési központ idén is meghirdeti a Lehár Ferenc Nemzetközi Énekversenyt, amelyet április 23. és 26. között rendeznek meg Komáromban. A versenybe hazai és külföldi állampolgárok egyaránt jelentkezhetnek, a nők 18-tól 30, a férfiak 18-tól 35 éves korig, operett és musical, illetve szoprán és tenor kategóriákban. Jelentkezni február 20-áig lehet, a nevezési díj 1000 korona (50 euró). Maga a verseny háromfordulós. Az első fordulóban Lehár Ferenc műveiből egy szabadon választott áriát vagy dalt, valamint egy klasszikus operettből szabadon választott áriát vagy dalt kell bemutatni. A második forduló: a versenyző hazájából származó zeneszerző által komponált klasszikus operettből egy ária vagy dal, továbbá egy klasszikus musicalből szabadon választott dal előadása. A harmadik fordulóban kötelezően előírt operett-, valamint musicalrészletek szerepelnek. A tenor kategóriában Lehár Ferenc: Paganini – Gern hab’ ich die Frau’n geküst és Dusík Gábor: Tá pieseň pôjde v šíry svet, a szoprán kategóriában Lehár Ferenc: Cigányszerelem – Lied und Csárdás, valamint Dusík Gábor: Pieseň o fialke című dalát kell előadni. A kötelező versenyművek kottaanyaga megrendelhető a komáromi városi művelődési központban. A három legsikeresebb versenyző fellép a záróhangversenyen. A pénzdíjas verseny első helyezettje 30 ezer, a második 20 ezer, a harmadik 10 ezer koronát kap. Az operett és a musical legjobb előadója egyaránt 10-10 ezer koronában részesül. Bővebb tájékoztatás a következő telefonszámon kérhető: 035/ 7713 547, 7713 439, 7713 438. Postacím: MsKS Komárno, Hradná 1, 945 01 Komárno. (vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?