MKKI-HĺREK

IX. Szobor és objekt
A Szobor és objekt Pozsony város utcáin, terein, közterületein és kiállító termeiben zajlik minden év nyári hónapjaiban. A terjedelmes szobrászati seregszemlén Magyarországról Farkas Ádám és Haász István műveit tekinthetik meg a Zichy-palota kiállító termeiben.

IX. Szobor és objekt

A Szobor és objekt Pozsony város utcáin, terein, közterületein és kiállító termeiben zajlik minden év nyári hónapjaiban. A terjedelmes szobrászati seregszemlén Magyarországról Farkas Ádám és Haász István műveit tekinthetik meg a Zichy-palota kiállító termeiben.

Farkas Ádám a non-figuratív plasztika kiváló képviselője a magyar szobrászatban. Központi problematikája már a kezdetektől fogva az elvont plasztikus formák, testek térbe helyezése volt. Farkas Ádám jelenleg a budapesti Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora.

Haász István festő, grafikus a geometrikus irányzat egyik legkiemelkedőbb képviselője a magyar művészetben. 1991-től készíti festészeti és grafikai művei mellett az ún. objekt-sorozatait, amelyek egyszerre tekinthetők festményeknek, kollázsoknak, domborműveknek és objekteknek, amelyek nyelvi és vizuális-objektív értelemben vett zenei, költői, matematikai vonatkozások objektivizált jelei, ikonjai.

A Kontroll Pozsonyban

A kedden befejeződött trencsénteplici ArtFilm fesztivál néhány darabja a Pozsonyi Kulturális Nyár Keretében a szlovák fővárosban is látható a Hviezda moziban, a Hviezda kertmoziban, valamint a Mladosť moziban, amely ma 18 órától Antal Nimród Kontroll című filmjét tűzi műsorra A határhoz legközelebb szekcióban. A Kontroll tavaly Magyarországon a legnagyobb közönségsikert elért film volt, és az idei cannes-i filmfesztiválon díjat is kapott.

A magyar rövidfilmek közül a Művészeti szekcióban Silló Sándor Mozi zongorára, az úton szekcióban pedig Béres Dániel Páternoszter című alkotása kerül közönség elé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?