A legintelligensebb kutyák

aa

A kutyák évezredek óta hűséges társaink, és intelligenciájuk az egyik oka annak, hogy az emberek annyira megszerették őket. Azonban nem minden fajta egyformán okos.

Néhányan nemcsak az engedelmességben jeleskednek, hanem a problémamegoldó, tanulási és az emberekkel való együttműködési képességükben is. Ebben a cikkben bemutatjuk Stanley Coren pszichológiaprofesszor, A kutyák intelligenciája című könyv szerzőjének szerinti legintelligensebb kutyafajtákat.

Border collie

A border collie rendkívüli munkaintelligenciájáról ismert. Eredetileg juhok terelésére tenyésztették ki, ezért nagyon gyorsan megtanulja az új parancsokat, és kivételes problémamegoldó képességgel rendelkezik. Coren tanulmánya szerint a legtöbb border collie mindössze 5 ismétlés után képes elsajátítani egy új parancsot, és az első kihívásra akár 95%-ban teljesíti azt.

Uszkár

Az uszkárok nem csak szépek - az elegancia csak egy a sok jellemzőjük közül. Hihetetlenül okosak és gyorsan tanulnak, ami kiváló engedelmességi és agility versenyzőkké teszi őket. Intelligenciájuk abban is megmutatkozik, hogy mentőkutyaként vagy vakvezető kutyaként is képesek dolgozni.

Német juhászkutya

A német juhászkutya munkaképességéről és sokoldalúságáról ismert. Ezeket a kutyákat gyakran használják a rendőrségen és a hadseregben, ahol a nyomkövetésben, az apportírozásban és a mentésben jeleskednek. Magas intelligenciájukról tanúskodik, hogy gyorsan reagálnak a parancsokra, valamint hűséges és megbízható munkatársak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?