Az év kihívása előtt a Slovan

foci
Pozsony |

Az év mérkőzésére készül a Slovan, amely kedden 21.00-kor a világ aktuálisan egyik legjobb csapatának számító Manchester Cityt fogadja Pozsonyban, a Bajnokok Ligája főtáblájának mérkőzésén.

Ritkán fordul elő a Cityvel, hogy sorozatban két mérkőzésen nyeretlen marad, de Pep Guardiola legénysége két döntetlennel (Arsenal – 2:2, Newcastle – 1:1) a háta mögött érkezett Pozsonyba. Előbbi mérkőzésen komoly veszteség érte a manchesteri csapatot, hiszen elveszítette az Aranylabdára is nagy esélyes középpályását, Rodrit, akinek azóta megműtötték elszakadt térdszalagját és el is kezdte előreláthatólag 7-8 hónapig tartó rehabilitációját. Pep Guardiola nem számíthat a Slovan ellen Nathan Ake és Oscar Bobb játékára sem, és az sem biztos, hogy Kevin De Bruyne felépül időben – a meccskeretbe mindenesetre bekerült a belga klasszis. Szintén kérdéses Haaland szereplése, aki a Newcastle elleni bajnokin több komoly rúgást is kapott a lábára. „A múltban komolyabb sérülési hullámokkal sikerült megbirkóznunk, és biztos vagyok benne, hogy ez most is így leszˮ – fogalmazott Guardiola csapata legutóbbi bajnokija után. A katalán edző azt is elmondta, hogy elégedett Kovacic és Lewis teljesítményével a középpályán, de még meg kell találnia a legjobb módját Rodri pótlásának. 

A Slovan kényelmesen rákészülhetett a klub újkori történetének alighanem legattraktívabb mérkőzésére. Az égszínkékek már pénteken lejátszották a nagymihályi bajnokijukat, ahol a legerősebb csapatukkal is kicsit megizzadtak, de végül 4:2-re győztek. Ráadásul repülővel utaztak keletre, hogy időt és energiát spóroljanak a BL-meccs előtt.

A pozsonyiak már megtapaszalhatták a Bajnokok Ligája első játéknapján, hogy ez a sorozat más kávéház, mint a Konferencialiga, hiszen nagyon sima 5:1-es vereséget szenvedtek a Celtic otthonában, és Dominik Takáč bravúrjai nélkül akár két számjegyű gólt is kaphattak volna. A Manchester City ellen egy szorosabb vereség is csodaszámba menne, és Vladimír Weiss vezetőedző jó érzékkel fogalmazta meg a mérkőzéssel kapcsolatos elvárásait. „Elégedett abban az esetben leszek, ha a lefújás után a szurkolóink megtapsolnak minket – mondta. – A City az egész sorozat legnagyobb esélyese a Real Madriddal és talán a Bayern Münchennel együtt. A minőségük teljesen más szinten van, mint nekünk, de mi ott vagyunk Európa legjobb 36 csapata között, és ezt ki kell élveznünk.ˮ

Weissnek egyetlen, de annál komolyabb hiányzója lesz a City ellen, Juraj Kucka ugyanis nem épült fel a mérkőzésig. A trénernek így elsősorban a középpálya közepén akadhatnak gondjai, ahová Július Szőke mellé választania kell még egy védekező felfogású játékost Ihnatyenko, Mustafic, Gajdoš és Szavvidisz közül.

A Slovan és a Manchester City még sosem találkozott egymással, de a két csapat között létezik egy kapocs, méghozzá ifjabb Weiss. A Slovan fenegyereke a Manchester Cityben kapta meg első profi szerződését, ahol 2008 és 2010 között egy bajnokin és három kupameccsen kapott lehetőséget. A Slovan egy másik játékosa, a Weissnél két évvel fiatalabb Róbert Mak szintén szerepelt a City utánpótlásában, de ő nem lépett pályára a felnőttek között. 

A mérkőzést a Nova Sport 5 élőben közvetíti, a játékvezető az olasz Massa lesz. (lz, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?