Meghalt Bubik István

Budapest. Életét vesztette tegnap egy közúti balesetben Bubik István színművész. A 46 éves színész tegnap a 4-es főúton, Cegléd és Ceglédberceli között VW Bogár típusú autójával frontálisan ütközött egy Ford Focus típusú személygépkocsival.

Budapest. Életét vesztette tegnap egy közúti balesetben Bubik István színművész. A 46 éves színész tegnap a 4-es főúton, Cegléd és Ceglédberceli között VW Bogár típusú autójával frontálisan ütközött egy Ford Focus típusú személygépkocsival. A színészt kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni életét az orvosok. A Budapest felé tartó színművész feltehetően nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra. Bubik egyedül ült az autóban. A másik autóban utazó két ember közül a vezető nem sérült meg, utasa viszont súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit szakértő bevonásával a ceglédi rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.

Bubik István 1958. május 19-én született. Többek között tagja volt a Nemzeti Színháznak, a Művész Színháznak és a Thália Színháznak, 2000-től az Új Színház tagjaként dolgozott. A művészt 1985-ben Jászai Mari-díjjal, Rajz János-díjjal és Farkas-Ratkó díjjal tüntették ki, valamint kitüntették az Országos Színház Találkozó legjobb férfi alakítás díjával. 1988-ban Magyar Művészetért Díjjal, 2000-ben érdemes művész kitüntetéssel ismerték el.

A magyar és a világirodalom legismertebb hősszerepeit játszotta, valamint rockoperák főszerepeit énekelte. Érzelmeken alapuló, aktív, robbanékony játékstílus jellemzi alakításait – áll az Új Színház honlapján.

Főbb szerepei többek között: Mercutio (Shakespeare: Rómeó és Júlia), Ádám (Madách: Az ember tragédiája), Áron (Madách: Mózes). Tarttuffe (Moliére: Tartuffe), II. Richárd (Shakespeare: II. Richárd), Bicska Maxi (Brecht-Weill: Koldusopera), Pozzo (Beckett: Godot-ra várva), Lennie (Steinbeck: Egerek és emberek), Beppe (Goldoni: Chioggiai csetepaté), Sarmiento (Cervantes: Szószátyárok), Jago (Shakespeare: Othello), Klescs (Gorkij: Éjjeli menedékhely). Emellett több filmben és tévéjátékban is szerepelt, például Vérszerződés; Óriás; Halálraítélt; Gyökér és vadvirág; Golyó a szívben; Nyolc évszak; A tanítónő; Istálló; A napfény íze.

A színészzenekar dobosa volt. A színészválogatott tagjaként kosárlabdázott, focizott és öttusázott. (o)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?