Még idén megjelenik a Targaryenek krónikája

George R. R. Martin a Twitteren jelentette be, hogy november 20-án végre megjelenik új könyve Fire and Blood (Tűz és vér) címmel.

George R. R. Martin a Twitteren jelentette be, hogy november 20-án végre megjelenik új könyve Fire and Blood (Tűz és vér) címmel. A várakozásokkal ellentétben azonban a friss kötet nem a Trónok harca-sorozatnak alapot adó Tűz és jég dala ciklus hatodik kötete lesz, hanem egy új történet, amelyben a szerző a Targaryen-ház múltját meséli el.

A Tűz és vér nem rugaszkodik el teljesen Westeros világától, a cselekmény háromszáz évvel a Tűz és és jég dala eseményei előtt játszódik.

George R. R. Martin bővebben a blogján mesélt az új történetről. Egy véres háborúról fog szólni, melynek során majdnem kipusztul a dinasztia. A kézirat több mint ezeroldalas lett, és a szerző hangsúlyozta, hogy ezúttal nem a rá jellemző narratívát alkalmazta, azaz a mű nem tekinthető hagyományos értelemben vett regénynek, inkább olyan, mint egy fiktív történelemkönyv a Targaryen-dinasztia királyainak életéről és tetteiről. Doug Wheatley hetvenöt vadonatúj illusztrációt készített a könyvhöz.

A Tűz és jég dala ciklusban tárgyalt események idején, pontosabban a történet kezdetekor a fontosabb Targaryenek közül hárman élnek: Viserys herceg, a kolduskirály (aki gyorsan csúfos véget ér már az első könyvben), húga, a stabilan fontos szerepet játszó Daenerys hercegnő, valamint Aemon mester, az Éjjeli Őrség felesküdött tagja. A család csaknem 300 évig, Robert Baratheon lázadásáig uralkodott Westeroson, uralma alá hajtva a korábban önálló kisebb királyságokat. Eddig annyit tudtunk róluk, hogy a dinasztia valyriai eredetű, és I. Hódító Aegon Targaryen három sárkánnyal és egy kisebb sereggel hódította meg Westerost. Köztudott volt róluk, hogy a királyi vérvonal tisztasága érdekében gyakran a családon belül házasodtak. Ennek következtében több uralkodójuk is elmebajos volt; úgy tartották, hogy egy Targaryen születésénél az istenek feldobtak egy pénzérmét, és vagy nagyon jó uralkodó vagy őrült lett. A család jelszava – Tűz és vér – köszön vissza a most beígért krónika címében.

„Magam is szeretek történelemkönyveket olvasni, és most egy ilyet akartam írni. Szóval ez nem regény. Mindenki megértette? Bár igaz, hogy húsz regényre való történet szerepel benne. Csaták, vérontás, árulás, szerelem, vágy, horror, vallásháborúk, politika, vérfertőzés, revizionizmus és hasonló mókás dolgok” – foglalta össze a lényeget a szerző, a rá jellemző egyenes stílusban.

Viccesen arról is biztosította rajongóit, hogy ebben a műben is sok sárkány szerepel. Azt azonban nem árulta el – saját bevallása szerint nem is tehetné –, hogy a Trónok harca előzménytörténete, amely jelenleg fejlesztés alatt áll az HBO-nál, a Tűz és vér című könyvön alapul-e. A Trónok harca a csatorna legsikeresebb sorozata, az Egyesült Államokban élő 49 millió előfizető nagyjából kétharmada követte. A hetedik évad tavaly ért véget, az évadzáró epizódot a hivatalos adatok szerint csak az HBO csatornán 12,1 millióan nézték.

A szerző már sokszor megígérte, hogy hamarosan jelentkezni fog a Tűz és jég dala hatodik részével, utoljára tavaly röppent fel a hír, hogy már nem kell sokat várni rá. Bár George R. R. Martin akkor közzétett néhány részletet a készülő könyvből, úgy tűnik, egy ideig még várni kell rá. „Nem, nem közeleg a tél – legalábbis nem 2018-ban” – üzente most George R. R. Martin a rajongóknak. (guardian, k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?