Idén is csinálja a fesztivált Pozsonyban a Bázis Egyesület

dd

A Bázis Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg reprezentatív fesztiválját október 11–13-án Pozsonyban, több helyszínen.

Idén az irodalom mellett a képzőművészet kerül leginkább fókuszba, a gazdag program pódiumbeszélgetésekből, felolvasásokból, könyvbemutatókból, tárlatvezetésből, koncertszínházból, gyermekfoglalkozásból, filmvetítésből, kiállításmegnyitóból áll össze. Mivel az egyesület aktívan együttműködik a pozsonyi Novotvar költészeti fesztivállal, az első Bázis-esemény már holnap megvalósul egy vendégszereplés formájában.

Az újonnan alakult Abacus+ Kiadó jóvoltából jelent meg az a líraantológia, amely szlovákiai magyar költők utóbbi tíz évben megjelent verseiből kínál szlovák nyelvű kóstolót, Németh Zoltán irodalomtörténész és Gabriela Magová műfordító válogatásában. A hiánypótló kötet a Nekonečná kapacita címet kapta. A benne szereplő költők: Csehy Zoltán, Polgár Anikó, Mellár Dávid, Gyurász Marianna, Gužák Klaudia, Pénzes Tímea, Juhász Katalin, Németh Zoltán, Veres Erika, Nagy Hajnal Csilla, Mizser Attila, Macsovszky Péter és Vida Gergely. A versek fordítói: Gabriela Magová, Merva Attila, Jitka Rožňová, Tímea Becková, Lenka Nagyová, Peter Macsovszky és Eva Andrejčáková. A kötetet holnap 17 órakor mutatják be a pozsonyi Pisztóry-palotában, Gabriela Magová, Vida Gergely és Veres Erika részvételével.

A Bázis Fesztivál megnyitója október 11-én 13.30-kor lesz az Ifjú Szivek Táncszínházban, ezután rögtön kezdődik az első pódiumbeszélgetés Művészet és hatalom címmel, Hunčík Péter, Kerekes Vica és Németh Zoltán részvételével, Sánta Szilárd vezetésével. A rendezvény további programjait hamarosan ismertetjük. 

Fontos információ, hogy valamennyi programot élőben közvetítik az interneten, illetve később is megtekinthetőek lesznek online a Bázis honlapján (www.bazis.me).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?