LISTAMUSTRA

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Soulja Boy: Crank That (Soulja Boy)
Nagy-Britannia – Sugababes: About You Now
Németország – Die Ärzte: Junge
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Kid Rock: Rock N Roll Jesus
Nagy-Britannia – Stereop

Listavezető kislemezek

Egyesült Államok – Soulja Boy: Crank That (Soulja Boy)

Nagy-Britannia – Sugababes: About You Now

Németország – Die Ärzte: Junge

Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Listavezető nagylemezek

Egyesült Államok – Kid Rock: Rock N Roll Jesus

Nagy-Britannia – Stereophonics: Pull The Pin

Németország – Mario Barth: Männer sind primitiv, aber glücklich!

Magyarország – Dolhai Attila: Olasz szerelem

Tovább szárnyal a brit Sugababes

A kislemezlisták közül csak a német élén történt változás: a Die Ärzte újdonsága iratkozott fel az első helyre. A német punk-rock zenekarnak ez a harmadik listavezető dala odahaza, az 1998-as Ein Schwein namens Männer és a 2003-as Unrockbar után. Az együttes szólóban is sikerrel szereplő dobos-énekese, Bela B. (anyakönyvezett nevén Dirk Felsenheimer) nagy horrorfilmrajongó, és Drakula gróf, vagyis Lugosi Béla tiszteletére választott művésznevet. Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját egy megszakítással hatodik hete Soulja Boy vezeti. Nagy-Britanniában a listavezetés alapján pályafutásának legnagyobb sikerét ünnepelheti az egyfolytában a feloszlás szélén lavírozó hazai Sugababes – a trió hatodik brit listavezetője, az About You Now negyedik hete uralja a mezőnyt. A lányok eddigi legsikeresebb felvétele, a Push The Button 2005 őszén három hétig állt a brit összesítés csúcsán. Britney Spears az előzetes felmérések alapján listavezetésre is esélyes újdonsága, a Gimme More a bronzérmes pozícióba érkezett meg. A magyar rangsort öszszességében 27. hete Ákos maxi CD-je vezeti.

A bulvársajtóból a slágerlista élére

A múlt heti listavezetők egyike sem tudta megőrizni a vezető helyét. Először szerepel az amerikai albumlista csúcsán az 1971. január 17-én született Kid Rock. Pamela Anderson egykori kedvesének, és ebből eredően a bulvársajtó egykori állandó szereplőjének korongjából 172 ezret értékesítettek a megjelenés hetében az Egyesült Államokban. Nagy-Britanniában az énekes-gitáros, Kelly Jones vezette, 1992-ben megalakult Stereophonics iratkozott fel az első helyre a hatodik stúdiólemezével. A walesi pop-rock együttes 1997-ben kiadott Word Gets Around című első albumának a hatodik hely volt a csúcspozíciója a szigetországban. Innentől kezdve az összes stúdiólemeze a brit lista élén debütált. A kislemezek brit rangsorát csak egyszer vezette, 2005-ben a Dakota című felvétellel, amely az elektropopos hangzásával eléggé kilóg a repertoárjából. A német összesítés csúcsán Mario Barth népszerű hazai televíziós személyiség, humorista DVD-je nyitott. Magyarországon harmadik hete szerepel a listán Dolhai Attila második szólóalbuma – az elmúlt héten a 25. helyről a másodikra lépett elő, és a héten már listavezető. (puha)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?