LISTAMUSTRA

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Soulja Boy: Crank That (Soulja Boy)
Nagy-Britannia – Sugababes: About You Now
Németország – Rihanna: Don’t Stop The Music
Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el
Ákos jubileumi listaelsősége
Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját egy megsz

Listavezető kislemezek

Egyesült Államok – Soulja Boy: Crank That (Soulja Boy)

Nagy-Britannia – Sugababes: About You Now

Németország – Rihanna: Don’t Stop The Music

Magyarország – Ákos: Minden most kezdődik el

Ákos jubileumi listaelsősége

Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját egy megszakítással ötödik hete Soulja Boy slágere vezeti. Az 1990. július 28-án született chicagói rapper a héten odahaza az albumeladási összesítés negyedik helyére érkezett meg az első nagylemezével. A kislemezek brit rangsorát második hete az új évezred eddigi legsikeresebb hazai lánycsapata, a Sugababes uralja. A triónak az About You Now a hatodik listavezető dala a szigetországban. Németországban hat hétig állt az élen a három kolumbiai, egy német, egy lengyel, egy ugandai és egy koreai fiatal alkotta Culcha Candela a Hamma! című felvétellel. Az elmúlt héten Rihanna vetett véget a dancehall elemekre építő hiphop formáció trónolásának. Kevesen számoltak azzal, hogy a barbadosi énekesnő új dala is csúcsra jut. Nyári slágere, a Jay-Z közreműködésével készült Umbrella a számunkra három legjelentősebb zenepiac közül a németen töltötte a legrövidebb időt az összesítés élén, öt hétig vezetett. Nagy-Britanniában tíz hétig uralta a mezőnyt: május huszonegyedikétől július huszonkilencedikéig szerepelt a legmagasabb pozícióban, s ezzel – a listavezetés alapján – az utóbbi tizenhárom év legnépszerűbb felvétele lett Európa legjelentősebb zenei piacán. 28. hete szerepel a magyar kislemezlistán Ákos maxi CD-je, a Minden most kezdődik el, és a 26. hetét tölti az első helyen, öszszességében tehát fél évet trónolt már. A listán tartózkodás 23. és 25. hetében a Nightwish dala, az Amaranth győzte le.

A Főnök az őt megillető helyen

Az amerikai és a brit eladási listán egyaránt a csúcson debütált az amerikai elnök, George W. Bush politikájának vezető zeneiparbeli szidalmazója, a Főnök, Bruce Springsteen a Magic című 15. stúdióalbumával. A német és a magyar rangsor élére a Nightwish új lemeze iratkozott fel. A finn zenekar Magyarországon Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra Musical Duett című korongját szorította le az első helyről. Az album a harmadikra hátrált, az ezüstérmes pozícióba Dolhai Attila lemeze, az Olasz szerelem lépett elő. A Bereczki–Szinetár házaspár 28. hete tartózkodik az összesítésen, ebből húszat a csúcson töltött. (péjé)

Listavezető nagylemezek

Egyesült Államok – Bruce Springsteen: Magic

Nagy-Britannia – Bruce Springsteen: Magic

Németország – Nightwish: Dark Passion Play

Magyarország – Nightwish: Dark Passion Play

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?