Krimirajongók, figyelem!

ÖSSZEFOGLALÓIdén ünnepli a világ krimiszerető része Agatha Christie születésének 125. évfordulóját. Ennek apropóján szavazni lehet az interneten az írónő legjobb regényére. Bárki bejelölheti saját kedvencét a következő címen: http://worldsfavouritechristie.com/books.

ÖSSZEFOGLALÓ

Idén ünnepli a világ krimiszerető része Agatha Christie születésének 125. évfordulóját. Ennek apropóján szavazni lehet az interneten az írónő legjobb regényére. Bárki bejelölheti saját kedvencét a következő címen: http://worldsfavouritechristie.com/books. Olyan hírességek is leadták már voksukat, mint David Suchet színész, aki Hercule Poirot-t alakította a sorozatban, vagy Sophie Hannah író, aki az új Poirot-történetet, a Monogramos gyilkosságokat jegyzi. S. Suchet egyébként Az ABC gyilkosságokat jelölte meg kedvenceként, Sophie Hannah pedig a Temetni veszélyes című kötetre szavazott.

Agatha Christie 1972-ben azt írta egy rajongójának, hogy saját művei közül a Végtelen éjszaka a kedvence. Ezt a könyvet támogatta most szavazatával az írónő unokája, Mathew Prichard is. „Rendkívül izgalmas azt látni, hogy negyven évvel halála után nagyanyám könyvei még mindig milyen népszerűek” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a világ minden részén élnek Christie-rajongók, és nagyon izgalmas lesz végigkövetni, melyik az a könyv, melyet a kedvencüknek kiáltanak ki.

A krimi koronázatlan királynője mintegy nyolcvan bűnügyi történetet írt, ezekből csupán angol nyelven egymilliárd példányt adtak el, más nyelveken pedig ugyancsak egymilliárd példány kelt el belőlük. A Guinness Rekordok Könyve szerint – Shakespeare mellett – ő minden idők legtöbb eladott könyvét produkáló író. Csak a Biblia ért el magasabb eladott példányszámot.

Védjegye volt, hogy az utolsó oldalig nem lehetett sejteni, ki a gyilkos. Ez a rejtvényfejtés okozza olvasóinak a legnagyobb élvezetet. Ráadásul az izgalmas történet mellett társadalmi tablóképet is fest, betekintést nyerhetünk a brit felső- és középosztály minennapjaiba.

Hogy melyik lesz a világ kedvenc Agatha Christie-krimije, az szeptemberben derül ki. (guardian, konyvesblog, juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?