Győzelembe hajszolta a Slovant a telt ház

foci
Pozsony |

Közelebb került a pozsonyi Slovan a továbbjutáshoz, miután hazai pályán 2:0-ra legyőzte az APOEL Nicosiát a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében. Biztató a szlovák bajnok előnye a keddi ciprusi visszavágó előtt.

Mindkét csapat jól felkészült egymásból, taktikai csata folyt a tizenhatosok között. Húsz perc elteltével a Slovan vette a kezébe a játék irányítását, és háromszor (Strelec, ifj. Weiss, Kucka) is előnyt szerezhetett volna. Szünet után állandósult a házigazda fölénye, nem engedte kibontakozni a labdabiztos vendégeket. Kasja és Wimmer jól zárt a védelem tengelyében, Bajric pedig új, védekező középpályás szerepkörében Kuckával együtt sorra időben megszűrte a ciprusi csapat helyenkénti támadásait.

Fölényben játszott a Slovan, kezében tartotta a mérkőzést. Érezni lehetett, hogy jó passzban van, összeérett a csapat. Strelec elöl a szokottnál többet mozgott, labdákat szerezve, helyzeteket teremtve magának és társainak. Tolics szabadon játszva igazi karmester volt, ezúttal a szélen támadóként pályára lépő ifj. Weiss pedig nemegyszer technikai képességeit villogtatta a telt ház (20 404 néző) nagy örömére. A szokottnál is hangosabb kulissza az első perctől kezdve mindvégig tombolt, énekelve, szurkolva, felzúgva. Tizenkettedik emberként hajszolta kedvenceit a győzelembe.

Sokáig azonban 0:0 volt az állás, s a mérkőzés csak az utolsó negyedórában és a hatperces hosszabbításban fordult a Slovan javára. Előbb lesgyanús helyzetből indulva Barszegjan belőtt labdáját Petrovics a saját kapujába pattintotta. Lest intett a partjelző, de a VAR-szoba megvizsgálta az esetet, és hosszú várakozás után a holland Lindhout játékvezető a kezdőkörbe mutatott. A hajrában Mak is pályára lépett, és a ráadás perceiben bal oldalról leadott remek tekerése az APOEL kapujába vágódott. Örömében a kapu mögötti szurkolókhoz rohant, ahova a társai követték, s rövid időre eltűnt a teljes Slovan a pályáról, miközben Weiss edző futkározva ujjongott.

Mak, akinek máskor helye van a kezdőben, csereként beállva bizonyította, hogy mire képes. Kihagyása Weiss bevallása szerint sok fejtörést okozott neki, végül azonban Barszegjannak szavazott bizalmat. Mak a mérkőzés után elmondta, tudomásul vette a vezetőedző döntését, de csalódott volt, hogy nem kezdhetett. Elérzékenyülve mondta, szívügye a Slovan, kiskorától minden a klubhoz köti. „Éreztem, ha beküldenek, gólt szerzek. Kétszer is volt rá lehetőségem, s az első próbálkozásom csodálatosan sikerült” – jegyezte meg a szélső, akinek találata tovább növelte csapata továbbjutási esélyeit. Weiss vezetőedző szerint még nem dőlt el a párharc, hiszen a pozsonyihoz hasonló, parázs hangulat vár a visszavágón a Slovanra a tikkasztó dél-európai melegben. „Nehéz ellenfelet győztünk le, labdabiztos a játéka, de nagy helyzetbe nem engedtük. Türelmesen és a védelemben figyelmesen játszottunk. Jó eredményt értünk el, de még nyitott a továbbjutás kérdése.”

Ha a Slovan nyeri a párharcot, a Ferencváros–Midtjylland (dán) jobbikával találkozik (a dán csapat 2:0-s előnnyel utazik Budapestre). Kiesése esetén a pozsonyi csapat az Európa-liga playoffjában folytatja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?