HOGY TÖLTI A NYARAT?

Gál TamásszínművészAz utóbbi időben – nem tudatosan – olyan szigetet választottunk nyaralásunk célpontjául, ahol kisebbségek élnek. Tavaly a szárdokkal ismerkedtünk Szardínián, idén Mallorcán a katalánokkal.Miért ezt a helyet választotta?Európa egyik legtisztább vize Mallorcán van.

Gál Tamás

színművész

Az utóbbi időben – nem tudatosan – olyan szigetet választottunk nyaralásunk célpontjául, ahol kisebbségek élnek. Tavaly a szárdokkal ismerkedtünk Szardínián, idén Mallorcán a katalánokkal.

Miért ezt a helyet választotta?

Európa egyik legtisztább vize Mallorcán van. A szigeten belül is olyan helyet választottunk, ahol túrázni lehet, egy sziklateraszon béreltünk házat, ahol teljes a csend és a nyugalom. A ház minden ablaka a tengerre néz. Mivel maga a part rendkívül sziklás, turistával alig találkozni, a helyiekkel gyakrabban. Ha pedig az ember nyüzsgésre vágyik, bérelt kocsiba pattan, és pillanatok alatt a nagyváros forgatagában találja magát.

A „süttetem a hasam” vagy a városnéző kikapcsolódást szereti jobban?

Mindkettőt. Ha kedvünk tartja, órákig pihenünk a tengerparton. Én jelenleg Grendel Lajos társaságában: a Nálunk, New Hontban című könyvvel, feleségem, Szilvia pedig Gárdos Péter Hajnali láz című regényével. Az úti könyvek pedig segítenek a környék építészeti csodáinak, múzeumainak felfedezésében. A gyerekeket kiskoruk óta arra szoktatjuk, ne csak a fürdőzésben, hanem műemlé-kekben is a kedvüket leljék.

Melyik a legkedvesebb nyári élménye?

Minden nyárhoz fűződik valami kedves emlék.

Utazási irodában „vesz” nyaralást, vagy maga szervezi az útját?

A legjobb utazási iroda a feleségem, Kiss Szilvia által működtetett, a konyhánkban berendezett KissTuris. Ő rendeli meg a repülőjegyet, kinyomozza a neten a legjobb szállást. Olcsón jutunk el a világ legszebb helyeire.

Szállodát, teljes ellátást választ, vagy szereti végigkóstolni a helyi specialitásokat?

Kipróbáltuk már a szállodás teljes ellátást is, de ez a „hizlalóturizmus” nem nekünk való. A szabadságot szeretjük otthon és idegenben is. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?