Hétvégi programok

Szombat: Hétről hétre reggel 7 órától. Az állandó rovatok mellett a következő eseményekről is szó lesz: Rimaszombatban felavatják Petőfi Sándor szobrát; Kulturális külpolitika az új kihívások tükrében – beszámoló a Pozsonyban tartott rendezvényről; Csengő énekszó Érsekújvárott; Népművészeti fesztivál Martoson.

Szombat: Hétről hétre reggel 7 órától. Az állandó rovatok mellett a következő eseményekről is szó lesz: Rimaszombatban felavatják Petőfi Sándor szobrát; Kulturális külpolitika az új kihívások tükrében – beszámoló a Pozsonyban tartott rendezvényről; Csengő énekszó Érsekújvárott; Népművészeti fesztivál Martoson. A szerkesztő Hominda Katalin. 11.30-kor jelentkezik a Terefere, vendég: Fukári Valéria. 13 órakor a Tékában a Madách Posonium, az AB-Art, a Nap és a Plectrum Kiadók legfrissebb köteteiről lesz szó. Ezt követően a Kaszinói esték adását hallhatják, melyben dr. Püspöki Nagy Péter újabb történelmi tényekkel lep meg bennünket Pozsony királyi várossal kapcsolatban. 15 órakor kezdődik az Élő reménység: Géresi Róbert abaújszinai református lelkipásztorral és Zsidó János esperes-plébánossal a családi szeretetről beszélgetünk.

Vasárnap is reggel 7 órától közvetítünk. A kiadott műsortól eltérően 8.05-től A hét Londonban című összeállítást sugározzuk. 9 órától közvetítjük a Világosság című egyházi műsorunkat. Pünkösdvasárnapi istentiszteletet közvetítünk a marcelházi református templomból, igét hirdet Rácz Elemér lelkipásztor. 11 órától az Ifjúsági magazint sugározzuk. Kiskunfélegyháza partnertelepülési együttműködést kezdett a szlovákiai Uhrovec, a szerbiai Kikinda és a kárpátaljai Mezővári községekkel; megismerhetik a vajdasági Horgos egyik legszebb helyét, Kamarást. Ezek már a 13 órakor induló Térerő témái. A Kaleidoszkópban 14.05-kor Sükösd Csaba professzor Marx Györgyre, a világhírű magyar fizikusra emlékezik, majd Brányik Sándor bemutatja a dunaszerdahelyi futball százéves történetével foglalkozó könyvét. Sidó Zoltánt az érsekújvári Czuczor Gergely szobor születésének nem minden tanulság nélküli történetéről kérdezzük, a Vándorbot pedig a tornai várba kalauzolja el hallgatóinkat. Életpályák című műsorunkban 15 órakor leforgatjuk a Nagy Andrással, a párkányi gimnázium nyugalmazott biológia-földrajz szakos tanárával készült beszélgetést. 15.30-kor Páskaháza, Kőrös, Berzéte lesz úti célunk, pünkösdi májfaállítási szokásokat ismerhetnek meg a gömöri falvakból. (-tek)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?