Nézővonzó csúcsderbi Illésházán

régiófoci

Vasárnap a trónkövetelő illésházaiak 2:1-es sikerével fejeződött be a csallóközi csúcsderbi, melynek lefújása után a hazaiak két pontra közelítették meg ellenfelüket, az élen tanyázó gelleieket a dunaszerdahelyi területi focibajnokság AG Sport VII. ligájában. 

A presztízscsatán a Dunaszerdahelyen ugyancsak vasárnap délután zajlott DAC–Trnava kerületi rangadó ellenére is közel 600 (!) néző buzdította az alakulatokat. 

„Későn ébredtünk, már nem tudtunk változtatni a kezdési időponton. Örülünk, hogy a konkurencia ellenére is sokan eljöttek az év mérkőzésének titulált derbire, melyen megtalálták a számításukat. A színvonalra nem lehet panasz, ráadásul vesztes állásból fordítva otthon tartottuk a három pontot” – nyilatkozta lapunknak a bajnokjelöltek csatája iránt tanúsított nagy érdeklődést kommentálva Marič László, a felső- csallóköziek klubelnöke, aki játékosként is részt vállalt a vendéglátók sikerében. 

Elmondása szerint az első játékrészben kiegyenlített volt a játék, a vendégek a 24. percben gólzsákjuk, Martin Hindák találatával vezetést szereztek. 

„A zömmel fiatalok alkotta kollektívánk önbizalmát nem viselte meg a nyékvárkonyi kudarc. Fontos momentum volt, hogy három perccel a fordulás után Skuby Tibor tizenegyesből egyenlített. A 64. percben Mészáros Árpád lövésével átvettük a vezetést. Előnyünket megőriztük, otthon tartottuk a három pontot. Teljesen megérdemelten, szerintem jobban akartuk a győzelmet. Emberhátrányban fejeztük be az összecsapást, ugyanis Nagy Eriket második sárgája után kiállította a játékvezető, aki piros lappal büntette edzőnket is. Győzelmünkkel feladtuk a leckét az éllovasnak, mely továbbra is lépéselőnyben van. Azon leszünk, hogy az utolsó fordulóig legyen miért küzdenünk” – elevenítette fel a rangadó legfontosabb mozzanatait, utalt az izgalmas végjáték lehetőségére a hazaiak tisztségviselője és labdarúgója. 

Idősebb Pinte Attila, a gelleiek edzője szerint az első félidőben védencei játszották a prímet. A mérkőzés fordulópontja Hindák elpuskázott ziccere volt a második félidő elején. 

„Két kirívó egyéni hibánkat góllal büntették a hazaiak. A büntető egyébként jogos volt. A második félidőben nem volt átütőerő együttesünkben, ebben a sérülések is fontos szerepet játszottak. Megnehezítettük a dolgunkat, de sorsunk továbbra is a mi kezünkben van. Két pont az előnyünk az illésházaiak előtt, akikkel ősszel hazai pályán ikszeltünk, náluk viszont kikaptunk. Nincs pánikhangulat, megyünk tovább. A célunk változatlan: a bajnoki cím megszerzése. Ennek érdekében pontokra, győzelmekre lesz szükség a pontvadászat hajrájában. A jó játékerőt képviselő csallóközkürtiek elleni szombati hazai találkozón is győzelemre hajtunk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?