A Galántai Könyvtár felhívása gyerekeknek

Nagyító alatt
Galánta |

Május végéig várják a gyerekek verseit, novelláit a Galántai Könyvtár ifjúsági- és gyermekrészlegén. A beküldött pályaművek a Nagyító alatt című kiadványban jelennek meg.

A Galántai Könyvtár felhívást tett közzé a 6-14 éves gyerekek számára, mi szerint május 31-ig várják azok jelentkezését, akik szívesen látnák saját versüket, novellájukat vagy egyéb írásukat a Nagyító alatt című kiadványban. Biró Angelikától, a Galántai Könyvtár ifjúsági- és gyermekrészlegének munkatársától megtudtuk, a Nagyító Alatt az intézmény félévente megjelenő, két nyelvű irodalmi lapja, amelyben a gyerekek írásai jelennek meg. Először szlovák nyelven jelent meg 2004-ben, majd a 2008-tól 2013-ig tartó szünet után két nyelven kezdték kiadni. 

„Fő célkitűzésünk a fiatalok képzelőerejének, alkotásvágyának, beszédkészségének fejlesztése, valamint az irodalom szeretetének átadása. Bármilyen műfajt és témát szívesen látunk, semmiféle megkötés nincs a felhívásban. Május végéig várjuk az írásokat, majd a könyvtár alkalmazottaiból összeállított szerkesztőbizottság szeptemberben válogatja ki a megjelenő munkákat. Az előző két alkalommal az írások mellett a gyerekek rajzai is bekerültek a kiadványba, így most is várjuk az illusztrációkat” 

– fejtette ki Biró Angelika. Hangsúlyozta, a gyerekek még olyan szemmel néznek a világra, ahogy mi felnőttek már nem vagyuk képesek. „És talán pont közülük kerül ki a jövő publicistája, nagy írója, költője” – tette hozzá. Azok a gyerekek, akiknek az írásai bekerülnek a lapba, szeptemberben meghívást kapnak a könyvtárba az ünnepélyes kiértékelésre és a Nagyító alatt bemutatására, ahol fel is olvassák műveiket. A kiadvány korábbi számai megtekinthetőek a Galántai Könyvtár honlapján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?