Hétvégi programok

Szombat: Közvetítésünket a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazinnal indítjuk, amely 7-től fél 12-ig hallgatható. A tartalomból: Összeállítást hallhatnak Ivan Gasparovičnak, Szlovákia következő államfőjének bemutatkozó sajtótájékoztatójáról, valamint a Városok és Falvak Társulásának országos közgyűléséről.

Szombat: Közvetítésünket a Hétről hétre c. zenés, publicisztikai magazinnal indítjuk, amely 7-től fél 12-ig hallgatható. A tartalomból: Összeállítást hallhatnak Ivan Gasparovičnak, Szlovákia következő államfőjének bemutatkozó sajtótájékoztatójáról, valamint a Városok és Falvak Társulásának országos közgyűléséről. 12-kor kezdődik Miklósi Péter Délidő c. társalgó műsora. A vendég Kovács Attila iszlámszakértő, akivel a közel-keleti helyzetről beszélgetnek. A Téka c. irodalmi műsorban arra keressük a választ, mennyiben változik meg a kiadók helyzete az EU-ba való belépés után. Ezúttal Barak László, a Nap, és Szigeti László, a Kalligram Kiadó igazgatója válaszol. A Tékát fél kettőkor a Keresd a nőt! követi. Női magazinunk egyik témája a depresszió, erről beszélgetünk dr. Gaspar Alica pszichiáterrel. 15 órakor A kultúra világa jelentkezik, melyben hallhatnak a pécsi Közelítés képzőművészeti csoport pozsonyi bemutatkozásáról és az érsekújvári Bertha András szociofotóiból készült kiállításról. A 16 órai hírek után Köszöntő, utána nyelvi vétségeinkről ejtünk szót 1 percben, majd a Napzártában összefoglaljuk a legfontosabb eseményeket.

Vasárnap hírekkel és sportöszszefoglalóval indul műsorunk 7 órakor. A 8 órai hírek után református műsorral jelentkezik a Világosság. Megszólalnak a martosi egyházi iskola diákjai, és hírt adunk a júliusban megrendezésre kerülő csendeshétről is. 8.40-től Bizet Carmen c. operáját ismertetjük. A 9 órai hírek után: Egy hét Londonban – a brit politikai és kulturális élet eseményeinek összefoglalója. 10 órakor hírek, sporthírek, majd a Gyerekzsúr következik. 11 órától ifjúsági műsorunkat közvetítjük Nyitrai Nóra és Lakatos Tamás szerkesztésében, akik részt vettek a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Versenyen. Az ott szerzett élményeket, az ott készült beszélgetéseket adják közre. A déli hírek után jegyzet, majd Nótacsokor. 13 órakor a közép-európai nemzetiségi stúdiók magazinja, a Térerő jelentkezik. 14 órakor hírek, majd Lacza Tihamér műsorát, a Kaleidoszkópot közvetítjük. Dobrovits Mihály turkológussal Vámbéry Ármin egyik legtöbb vitát kiváltó, a Magyarok keletkezése és gyarapodása c. munkájáról beszélgetünk, Both László tanárt arról kérdezzük, hogyan szánta el magát egy magyar–szlovák fociszótár összeállítására, és bemutatjuk a Magyar Hegy- és Sportmászók Szövetségének elnökét. A Pátria rádió munkatársa, Lelkes Júlia pedig színművészi pályájáról, a rádióban eltöltött évekről mesél abból az alkalomból, hogy a napokban töltötte be 60. életévét. 15 órától a Glóbusz c. utazási magazin, fél négykor a Hazai tájakon c. néprajzi műsorunk jelentkezik, az utóbbiban a péterfalai Nagy Annát mutatjuk be. Közvetítésünk a Köszöntő és a Napzárta után 18 órakor ér véget. (B. E)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?