Foci-Eb: Eriksen gólja csak egy pontot ért Dániának a nagyot hajrázó szlovénok ellen

Foci-Eb: Eriksen gólja csak egy pontot ért Dániának a nagyot hajrázó szlovénok ellen

A szlovén és a dán válogatott 1–1-es döntetlent játszott a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

Európa-bajnokság, 1. forduló, C csoport:

Szlovénia–Dánia 1–1 (0–1)

Stuttgart, v.: Schärer (svájci)
    gólszerző: Janza (77.), illetve Eriksen (17.)
    sárga lap: Stojanovic (53.), Celar (85.), illetve Hjulmand (49.)

Szlovénia:

Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic (Verbic, 67.), G. Cerin, Elsnik (Stankovic, 75.), Mlakar (Celar, 75.) – Sporar (Brekalo, 95.), Sesko (Kurtic, 95.)

Dánia:

Schmeichel – Christensen, Andersen, Vestergaard – Bah, Hjulmand (Delaney, 90.), Höjbjerg (Norgaard, 83.), Kristiansen (Maehle, 79.) – Eriksen – Wind (Dolberg, 83.), Höjlund (Poulsen, 83.)

I. félidő:

17. perc: jobb oldali dán bedobás után a tizenhatoson belül Wind sarkazó, gyors mozdulattal húzta Eriksen elé a labdát, aki mellel levette, majd egy pattanást követően nyolc méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt (0–1).

II. félidő:

77. perc: jobb oldali szöglet után balról, 19 méterről Janza lőtt, Hjulmandon megpattanó labdája a kapuba vágódott (1–1).

Helyet kapott a dánok kezdőcsapatában Christian Eriksen, akinek a három évvel ezelőtti torna nyitókörében – éppen 1100 nappal ezelőtt – a finnek elleni találkozó alatt megállt a szíve és a pályán újraélesztették. A skandinávok mezőnyfölényével indult a találkozó, ez bő negyedóra után éppen Eriksen révén érett góllá. Ezt követően is több lehetőség adódott a dánok előtt, noha az első játékrész végére alábbhagyott az addig lüktető iram.

A második félidő elején veszélyeztetni tudtak a szlovénok, ám ezt követően is inkább a dánok akarata érvényesült, akik sokszor eljutottak a szlovén kapu elé, de a befejezéseknél vagy az utolsó passzoknál rendre pontatlanok voltak. A hajrához közeledve aztán beszorultak kapujuk elé a skandinávok, a feljavuló szlovénok előbb a kapufát találták el, majd egyenlítettek. A folytatásban már nem esett gólt, így mindkét csapat egy pontnak örülhetett a magyar válogatott soron következő két csoportmeccsének otthont adó stuttgarti stadionban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?