Hétvégi programok

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre.

Szombaton 7 órakor kezdődik publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. Benne szólunk a hét belpolitikai eseményeiről, foglalkozunk Rudolf Schuster országértékelő beszédével, beszámolunk a parlament e heti üléséről, beszélgetünk Cselényi Zsuzsával, a bloomingtoni Indiana Egyetem végzős diákjával, a pozsonyi Duna utcai Magyar Tannyelvű Gimnázium igazgatóját arról kérdezzük, milyen program alapján jön létre jövő héten az általuk szervezett nemzetközi diáktalálkozó. A műsorvezető-szerkesztő Melaj Erzsébet. A déli harangszó után hírek, majd Nótacsokor. 13 órakor kezdődik a Téka irodalmi magazin, melyben megemlékezünk Laczkó Gézáról, valamint beszélgetés hangzik el Karol Wlachovský műfordítóval. 13.30-kor jelentkezik komolyzenei fejtörőnk, az Aki tudja, írja meg! 14 órakor híreket mondunk. 14.05-től Slágerhullám. 15 órakor új műsorral jelentkezik kabarénk, a Lazítani, melynek egyik témája a Mikulás. A 16 órai hírek után a Köszöntőt közvetítjük. Szombati adásunk a 17.30-kor kezdődő Napzártával és műsorajánlatunkkal ér véget 18 órakor.

Vasárnap is 7 órakor indul adásunk. Az első órában híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt, és összefoglaljuk a hét politikai történéseit. A 8 órai hírek után jelentkezik a Térerő, melyben történelmi összeállítást hallhatnak a 75 éves Pátria Rádióról, valamint a szabadkai, lendvai, bukaresti, marosvásárhelyi és kolozsvári magyar szerkesztőségekről, műsoraikról. A műsorvezető-szerkesztő Polák László. 9 órakor a Világosság református félórával jelentkezik. Igehirdetéssel Tóth Zoltán garamlöki lelkipásztor szolgál. Továbbá szó lesz a Firesz kórus hollandiai fellépéséről, a kolozsnémai gyülekezet templomának felújításáról, és a napokban megjelent Veled Uram című imádságos könyvről. 9.30-tól, a Tallózóban a megismételjük a Papp László hárfaművésszel, Hamar Zsolt karmesterrel és a Pátria Rádió volt munkatársaival, Bárdos Ágnessel és Méry Margittal a magyar adás 75. évfordulója alkalmából készült beszélgetéseket. A 10 órai hírek után jelentkezik a Randevú, témái a Mikulás-napi és adventi szokások lesznek. A műsorvezető-szerkesztő Puha József. 14 órakor hírek, 14.05-kor Simon Szabolcs olvassa fel nyelvművelő írását arról, hogy mit is jelent a patio kifejezés. 14.10-kor a BBC magyar nyelvű magazinműsorait közvetítjük Londonból. 15 órakor jelentkezik a Nevelők fóruma. Úton Európába – a XXI. század kihívásai az óvodapedagógiában címmel tartottak Deákiban kétnapos nemzetközi konferenciát. Összeállításunk a rendezvényen készült. Néprajzi öszszeállításunk, a Hazai tájakon 15.30-kor kezdődik. A kajali Szépvölgyi Ferenc faluja szokásait mutatja be. 16 órakor hírek, majd a Köszöntőt közvetítjük 17.30-ig. Vasárnapi adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?