Strelec két góljával mentettek pontot a szlovákok

Strelec

A labdarúgó Nemzetek Ligája C divíziójában szereplő szlovák és svéd válogatott "csoportdöntőjén" 2:2-es döntetlen született Pozsonyban.

Jónak bizonyultak a mérkőzés előtti megérzéseink: nem volt telt ház péntek este a Nemzeti Futballstadionban, Juraj Kuckát pedig valóban Bénes László helyettesítette a kezdőben, ahogy a kapuban Marek Rodák kapot bizalmat a szintén sérült Marek Dúbravka helyett. Az el-Attifak hálóőre rögtön rá is hozta a frászt a 15 ezer néző nagy többségére, három alkalommal is majdnem helyzetbe hozta a svédeket azzal, hogy mindenáron kis, akár csínybe adott passzal hozta játékba a labdát. A svédek erőteljes letámadására a 10. percben érkezett válasz hazai részről, amikor Haraslín beadását ugyan Pekarík eltörte, de Strelec fejesét a gólvonalról kellett mentenie a sárga-kékek védőjének. Bénes életerős, rövid sarokra tartó lövését pedig Johansson hárította.

Nem sokkal később "bemutatkoztak" a svédek ászai is, a magyar gyökerekkel rendelkező Gyökeres fejeséhez és Kulusevski csavarásához sem kell volna sok, hogy a hálóban kössön ki. A gólt végül Ayari szerezte a 25 percben: egy svéd akció során Suslov faultolt, sípszó helyett azonban előnyszabályt alkalmazott a  játékvezető. A szlovák védelem talán csak egy másodpercre hagyott ki, míg mindenki tudatáig el nem jutott, mi is a helyzet, de ez épp elég volt a svédeknek, hogy egyikük szabadon dőljön rá a lövésre. A Brighton középpályása nem találta el ideálisan a labdát, azonban Rodák így sem tudta kikaparni a léc alól - 0:1.

A szépen megtelt svéd szektornak meg is jött a hangja, Francesco Calzona, a szlovákok szövetségi kapitánya pedig talán időt is kért volna, ha engedik a szabályok. Hát még a 32. percben, amikor védencei sem a svédek (tizenhatoson belüli!) kényszerítőzését nem tudták megállítani, sem a Rodák bravúros védése utáni kipattanóra nem értek oda. Sema viszont igen - 0:2.

Ezúttal gyorsabban ébredtek a sokkból a hazaiak, egy tetszetős Bénes-Hancko-Haraslín (aki átlépte a labdát)-Strelec akció végén az utolsó pillanatban tisztáztak a svédek.

Ez, de egy szép Škriniar-Hancko labdakihozatal is nagy tapsot kapott a lelátóról, a szurkolók (egyelőre) a csapat mellett álltak a hátrány ellenére is. A bíztatás meg is hozta az eredményét: már-már úgy tűnt, Haraslín labdaszerzése után addig-addig tologatják egyre tisztább és tisztább lövőhelyzetbe a labdat, míg oda a helyzet, de Pekarík lövése után a kipattanót Strelec a hálóba pofozta - 1:2.

Bár a félidei szünet után a hazai csapat volt kint hamarabb a pályán, mégis "az öltözőben maradt". Sorjáztak a svéd helyzetek, csak Rodákon és a jól beállított felső lécen múlt, hogy nem nőtt újra kettőre a különbség. 

A folytatásban is benne volt mindkét oldalon a támadasokban, hogy akár góllal is végzőhetnek, igaz, nem az ellenállhatatlan cselek és átgondolt akciók, sokkal inkább a védelmek instabilitása miatt. Érezték ezt a nézők is, akik először kezdtek bele egy igazi, egész stadionos "Gólt akarunk" skandálásba, és érezték a játékosok is, akik Duda vezetésével kakaskodtak egyet.

Haraslín és Suslov a két szélen egyre többször vezette rá a svédekre a labdát lendületesen. A 72. percben épp ők voltak a főszereplők, Suslov blokkolt lövése Haraslínhoz került, aki bepasszolta az ötösön belülre Strelechez, a Slovan csatára pedig bespiccelte a labdát a kapuba - 2:2.

A hajrára fordulva még inkább a küzdelem kezdett dominálni, igen ritka volt a tudatos akció, a fáradó csapatok egymás hibáiból próbáltak előnyhöz jutni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Az egyetlen igazán nagy helyzet Haraslín nevéhez fűződött, de tekerése kevéssel elkerülte a kaput. Maradt a 2:2, a csoportelsőségről vélhetően a svédországi meccs fog dönteni.

A szlovák válogatott hétfőn Azerbajdzsánban lép pályára.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?