Hétvégi programok

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk a Hétről hétre.

Szombaton reggel 7 órakor kezdődik ötórás publicisztikai magazinunk a Hétről hétre. A tartalomból: Egy idén készült felmérés szerint a diákok 50 százaléka rendszeresen vállal munkát, de milyen lehetőségeket kínálnak a diákoknak a munkaközvetítők? Milyen munkák iránt van a legnagyobb kereslet, a munkaadók ismertetik-e a diákokkal kötelességeik mellett a jogaikat is? Milyen feltételeket kell teljesíteniük azoknak a fiataloknak, akik külföldön akarnak munkát vállalni? Milyen adózási kötelességük lesz a munkát vállaló diákoknak? Magazinműsorunkban szó lesz a hét politikai történéseiről is, részletesen beszámolunk a koalíciós tanács döntéseiről, illetve az abortusztörvény körüli koalíciós vitáról. Simon Zsolt mezőgazdasági miniszter pedig az uniós átalánytámogatási rendszerről nyilatkozik. Műsorunk utolsó órájában szerkesztőségünk és a hallgatók közös hajókirándulásáról is szólunk, tehát élő kapcsolás lesz a Morava sétahajóra. A műsorvezető-szerkesztő Molnár Judit. 13 órakor kezdődik a Téka irodalmi magazin, amely hangképekben számol be a Posonium Irodalmi Díjak átadásának ünnepségéről. 13.30-kor jelentkezik női magazinunk. Vendégünk lesz Nemcsák Károly magyarországi színművész. Divatrovatunkban a 2003-as nyári divattal foglalkozunk. 15 órától az Őszidőben pedagógusokkal beszélgetünk. A rimaszécsi Haluska Sándor életútjáról mesél. Az érsekújvári gimnázium 1943-ban végzett növendékei pedig 60 év elteltével idézik fel diákéveiket.

Vasárnap is reggel 7 órakor indul adásunk. Az első órában hírek, sporteredmények, a hét politikai történései. A nyolc órai hírek után jelentkezik Lacza Tihamér műsora, a Kaleidoszkóp. Benne ellátogatunk Martosra, ahol az első júniusi hétvégén megrendezték a VIII. Országos Pünkösdi Népművészeti Ünnepséget. Megszólal a horgászverseny egyetlen női résztvevője, valamint egy idős martosi bácsi, aki évek óta kijár a rendezvényre. Ezt követően bemutatunk egy 93 éves tanító nénit, aki két évvel ezelőtt még helyettesítést is vállalt egykori munkahelyén. Vída Zoltán szobrász- és festőművész eseményekben gazdag életéről mesél, Szalay György építészmérnököt pedig a szlovákiai magyar építészek június 20-án kezdődő összejöveteléről kérdezzük. Végül Horján Viktor színművésztől megtudjuk, kik kapnak Színészi Küldetés Díjat az idei trencsénteplici filmfesztiválon. 9 órakor a Világosság című egyházi műsorunk református félórájában Kása Gergely alsólánci lelkipásztor a lelki szegények boldogságáról elmélkedik. Bemutatjuk a dunaszerdahelyi gyülekezet időszakos kiadványát, és szólunk a zsinati iroda Rimaszombatba való költözéséről is. 9.30-kor a Tallózóban ismét meghallgathatják a Feka Arnold acélmetszővel és bélyeggrafikussal, valamint a Hombauer Ferenc erdőmérnökkel készült beszélgetést, aki farönkökbe faragja szobrait. A 10 órai hírek után jelentkezik ifjúsági műsorunk, a Randevú, melyben több nyári fesztiválról, rendezvényről adunk előzetest, szólunk a II. Selye Napokról, és vendégünk lesz a Klikkfesztivál főszervezője, Kiss Péter. A műsorvezető-szerkesztő Puha József lesz. 15 órakor a Segítsünk jelentkezik, melyben egyebek között a Nyárasdon rendezett gyermeknapi ünnepségről tudósítunk, ahol a Nagyszombati kerület szociális otthonainak lakóit szórakoztatták. Ismét elbeszélgetünk Csepi Lászlóval, aki annak ellenére, hogy nem lát, két szakmája is van, és egyetemi végzettsége, ám az egészségügyben szaktudására nem tartanak igényt. A Hazai tájakon a szokott időben, 15.30-kor kezdődik. Műsorunkban egy csevicei juhász, Molnár József mutatkozik be.(ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?