Hétvége a Pátria rádióban

Szombaton nyolctól tizenegy óráig közvetítjük – Melaj Erzsébet szerkesztésében – a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazint.

Szombaton nyolctól tizenegy óráig közvetítjük – Melaj Erzsébet szerkesztésében – a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazint. A műsorban foglalkozunk Mikuláš Dzurinda miniszterelnöknek a kormányprogram teljesítéséről szóló jelentésével, Csáky Pál miniszterelnök-helyettes értékeli reszortja négyéves tevékenységét, szó lesz a közalkalmazotti kollektív szerződésről, és nyilatkozik Pásztor László, a Szlovák Orvosi Kamara alelnöke is. 11 órakor a Kaleidoszkópban beszélgetés hangzik el arról, milyen fenyegetést jelentenek a földi élet számára a kisbolygók. Megtudhatjuk, milyen szennyezőanyagok találhatók a szlovák főváros levegőjében. Egy Londonban élő szlovákiai magyar ifjú hölgy életéről, utazásairól és hétköznapjairól beszél. A Barangoló rovat Privigyére kalauzolja el a hallgatókat. A déli hírek után a bősi magyar nóta fesztiválról készített hangképes összeállítás harmadik részét sugározzuk. A 13 órakor jelentkező irodalmi műsorban Fábry Zoltán emlékét idézzük születésének 105. évfordulóján, Győry Attila legújabb könyvéről nyilatkozik, Hizsnyai Zoltánt pedig arról kérdezzük, hogyan csapódik le a gyermekkor az irodalmi alkotásokban. 13.30-tól a Pátria rádió és az Új Nő közös műsorát, a Keresd a nőt! hallgathatják, melyben beszámolunk egy nemzetközi divatbemutatóról, bemutatunk egy fiatal divattervezőt, a kozmetikai rovatban pedig a nap által kiszárított bőr ápolásával kapcsolatban kaphatnak tanácsokat. 15 órakor az Őszidőben ellátogatunk a nagykaposi nyugdíjasok klubjába, és bemutatjuk a sókszelőcei Réső Sándort, aki annak idején megjárta a Don-kanyart.

Vasárnap hírekkel indul a műsor reggel nyolc órakor, majd visszatérünk a hét legfontosabb eseményeihez. Kilenc órakor katolikus félórával jelentkezik a Világosság, amelyben Tóth László boldogfai plébános elmélkedik. Elek László gútai esperessel a Jó Pásztor Alapítvány küldetéséről, feladatairól beszélgetünk, majd felidézzük Nagyboldogasszony ünnepét. 9.30-kor kezdődik A zenei szerkesztő ajánlata. A fő téma a víz. Olyan zeneszámok csendülnek fel, amelyek a folyókról, tengerekről, óceánokról szólnak a komolyzenétől a rockzenéig. A tízórai hírek után gyermek- és ifjúsági műsorunk, a Randevú stábja várja a hallgatókat. Meghívtunk a stúdióba olyan fiatalokat, akik részt vettek a Sziget Fesztiválon, összeállítást hallhatnak a héten Martoson megrendezett TINI- és IFI-táborról, a sztárvendég pedig a Heaven Street Seven. A tizennégy órai hírek után Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását. 15 órától A kultúra világában szó lesz a szlovákiai orgonák állapotáról, és arról, ki törődik ezekkel a hangszerekkel. Bemutatjuk Vesztróczi Éva művészettörténészt, aki a szlovákiai magyar könyvillusztrációkról és illusztrátorokról is véleményt mond. Végül részlet hangzik el Raksányi Gellért budapesti színművész előadói estjéből, amelyet Pozsonyban tartott. A Hazai tájakon című néprajzi összeállításban beszámolunk arról, hogy a közelmúltban ismét népzenegyűjtők jártak a Zoboralján. (B.E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?