Ezúttal mindenről, mi nem zene

Budapest. Tud az ember fejjel lefelé kerékpározni? Igen, ha felfüggesztik a biciklijét. Lehet az emberből csúzlitöltelék? Lehet, ha az illető nem küzd idegrendszeri, vérkeringési problémákkal, vagy nincs csontritkulása.

Budapest. Tud az ember fejjel lefelé kerékpározni? Igen, ha felfüggesztik a biciklijét. Lehet az emberből csúzlitöltelék? Lehet, ha az illető nem küzd idegrendszeri, vérkeringési problémákkal, vagy nincs csontritkulása. BoIyonghat az ember egy labirintusban úgy, hogy odabent nem találkozik a Minotaurusszal? Igen, ha mindenáron el akar veszni száz négyzetméteren.

Ilyen és ehhez hasonló extremitásokat kínál a résztvevőnek Európa legnagyobb ifjúsági fesztiválja. A második napon 40 ezer látogatót számoltak meg a beengedők, és mivel a napi maximumot idén 65 ezer főben állapították meg, sok jó ember kis helyen is elfért.

A programokat megszámolni reménytelen feladat, a legnagyobb sikert megjósolni úgyszintén. Az itt-ott eleredő eső miatt senki sem zavartatja magát, sőt az is jól szórakozik, aki egyetlen koncertet sem tervez be magának.

Nagy sikernek örvend a színházi és táncsátor, a Hócipő-kabaré és a szabadegyetem, ahol komoly emberek adnak elő komoly dolgokról. A Luminárium külön cikket érdemelne, vizuális izgalmakat így még nem okoztak a nagyérdeműnek a Sziget történetében. Van még maszszázs-sátor, dobtanfolyam, Tai Chi-tanfolyam, ingyenes szemvizsgálat, sőt tibeti energetikusok és zsidó rabbik is adnak tanácsokat az élet útvesztőiben. Aki söröspoharakat gyűjtöget, idén is jól jár, például új pólóban távozhat. Az afrikaiak táncot tanítanak a reménytelen sápadtarcú nebulóknak, a képzőművészek ecsetkezelésből adnak leckéket, aki pedig csak a szemét akarja legeltetni, több kiállításon megteheti.

A bébiket idén is ingyenesen őrzik meg, míg a szülők szigetelnek, az utcai mutatványosok pedig a legváratlanabb pillanatban tűnnek fel, hogy gólyalábakon, színes jelmezekben róják az ösvényeket, vagy cirkuszi kunsztokat mutassanak be. A civil falut részletezni szintén nehéz lenne, a sátrat verő egyesületeket elektronikus pályázat segítségével választotta ki a Sziget Iroda.

Az internetsátorban száz számítógép várja azokat, akik anyunak akarják megüzenni, hogy jól vannak. Megnyugtathatom az anyukákat, valóban mindenki jól van, még a Kis Tehén is a fa tetején...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?