Egy ifjú gitárvirtuóz Komáromban

Komárom. Kilencedik évfolyamába lépett az idén a Borostyán Fesztivál, amely évről évre színes zenei programjával gazdagítja a város kulturális életét. Ezúttal rendhagyó a fesztivál, mert nem „összefüggő” programot állítottak össze a szervezők, hanem júniusban és augusztusban egyaránt tartanak koncerteket.

Komárom. Kilencedik évfolyamába lépett az idén a Borostyán Fesztivál, amely évről évre színes zenei programjával gazdagítja a város kulturális életét. Ezúttal rendhagyó a fesztivál, mert nem „összefüggő” programot állítottak össze a szervezők, hanem júniusban és augusztusban egyaránt tartanak koncerteket. Holnap 10 órától a városi művelődési központban lép fel gyerekműsorával Huzella Péter, a televíziós Zenegér népszerű műsorvezetője. Ugyancsak holnap 18 órától kamarakoncert várja a közönséget a Tiszti Pavilon dísztermében. A komáromi Comorra kamarazenekar (művészeti vezetőjük Török Ferenc hegedűművész) előadásában Henry Purcell-, Vivaldi- és Benjamin Britten-művek hangzanak el.

A hangversenyen az ifjú gitárvirtuóz, Boros Zsófia játékában is gyönyörködhet a közönség. Boros Zsófia nem először vendégszerepel a Borostyán Fesztiválon. A 23 éves művész Prágában született, magyar állampolgárként. Tehetségét az is bizonyítja, hogy 14 évesen mind a pozsonyi Konzervatóriumba, mind a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába felvették, és mindkét iskolát eredményesen fejezte be. 1998-tól a bécsi Zeneakadémián Walter Würdinger profeszszor gitárosztályát látogatja. Számos nemzetközi gitárfesztiválon és versenyen vett részt. 1995-ben a North London Musical Festival első díját nyerte el, 2001-ben Rómában két második díjat érdemelt ki játékával az ifjú előadók számára rendezett nemzetközi versenyen, tavaly pedig a bécsi Forum Gitarre különdíjasa volt. Boros Zsófia Európa-szerte koncertezik, nem csupán szólistaként, hanem kamaramuzsikusként és zenekari szólistaként is. Holnap este a Tiszti Pavilon dísztermében Bach-, Dionisio Aguado-, Manuel Maria Ponce- és Johann Kaspar Mertz-műveket szólaltat meg, valamint a Comorra kamarazenekar kíséretében Antonio Vivaldi D-dúr Concertóját. (nm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?