Az Omega koncertjével kezdődik

Győr. Az Omega együttes koncertjével nyílik meg a Győri Nyár elnevezésű nemzetközi fesztivál július 6-án a Rába-parti városban – mondta az eseménysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón tegnap Ottófi Rudolf alpolgármester. Az idei, sorrendben 42.

Győr. Az Omega együttes koncertjével nyílik meg a Győri Nyár elnevezésű nemzetközi fesztivál július 6-án a Rába-parti városban – mondta az eseménysorozatot beharangozó sajtótájékoztatón tegnap Ottófi Rudolf alpolgármester. Az idei, sorrendben 42. nyári fesztiválon változatos programmal, köztük megannyi díjtalan szabadtéri, táncos és zenei rendezvénnyel várják az érdeklődőket július 22-ig.

A fesztiváliroda igazgatója kiemelte az első Győri Fringe Fórumot. A július 7-i könnyűzenei tehetségkutató találkozón egyéni előadók és zenekarok mutatják be produkciójukat. A kísérlettel az új utakat kereső muzsikusoknak adnak fórumot a bemutatkozásra a Bécsi kapu téren. A zene dominánsan jelen lesz a fesztivál programjában. Az angol Ian Siegal Band július 8-án blueskoncerttel vendégszerepel a Kálvária Hotel udvarán. Tolcsvay László és Tolcsvay Béla Magyar Mise című oratóriumát július 10-én adják elő a Szentlélek-templomban. A dzsessz kedvelői a Magyar Jazz Quartet koncertjét július 18-án, a Hot Jazz Band hangversenyét 20-án hallhatják. Mindkét esemény színhelye a Xántus Múzeum udvara lesz. A zenei programokat táncos események színesítik. Július 13-án a kalotaszegi lakodalmas szokások elevenednek meg a Széchenyi téren, majd tíz ország néptáncegyüttesei monstre gálán mutatják be repertoárjukat. A fesztivált szabadtéri színházi előadások zárják. Július 21-én az Anconai szerelmesek című komédiát, 22-én pedig a Mindhalálig Beatles című produkciót láthatja a közönség a Széchenyi téren. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?