Az Év könyve 2002

Budapest. Az Év könyve 2002 díjakat tegnap adták át a Magyar ĺrószövetség Klubjában.

Budapest. Az Év könyve 2002 díjakat tegnap adták át a Magyar ĺrószövetség Klubjában. A bírálóbizottság döntése szerint a vers kategóriában Tandori Dezső: Az óceánban (Tiszatáj Kiadó); a kispróza, esszé kategóriában Ambrus Lajos: Lugas (Kortárs Kiadó), a regény kategóriában Rakovszky Zsuzsa: A kígyó árnyéka (Magvető Kiadó) című kötete érdemelte ki a díjat. A memoár kategóriában Püski Sándor: Könyves sors – magyar sors című könyve kapta az elismerést. A kötet a Püski Kiadó gondozásában jelent meg. A tanulmány, kritika műfajban a Valamennyi időnk című Kemsei István-könyv kapta a díjat. A kötetet az Orpheusz Kiadó gondozta. A Három mártírunk című Matuska Márton-munka kapta az Év könyve díjat a szociográfia és publicisztika kategóriában. A kötetet a szabadkai Életjel Kiadó adta közre. A próza műfordítások közül Bratka László lett díjazott Viktor Pelevin: Az agyag géppuska című művének magyar nyelvű átültetéséért. A kötet az Európa Könyvkiadónál jelent meg. A vers műfordítások legjobbjának minősült Sulyok Vince tolmácsolásában az Idillország kéklő ege című kötet. A huszadik századi dán költők antológiája a Széphalom Könyvműhely gondozásában látott napvilágot. A gyermek- és ifjúsági irodalom kategóriában Kiss Ottó: Csillagszedő Márió című – a Móra Kiadónál megjelent – kötete kapta az Év könyve 2002 díjat. A bírálóbizottság dráma kategóriában nem osztott díjat. Az immár 18. alkalommal odaítélt elismeréssel a jelenkori irodalomnak a megelőző évben napvilágot látott kiemelkedő alkotásait, írói értékeit jutalmazzák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?