Amerika elérzékenyült

Az amerikai közönség lélekben már karácsonyozik: a mozijegyeladási toplista első öt helyét csupa családi-szünidei film foglalja el. Az ajándékvásárlás szüneteiben mozizók kedvence Will Smith volt, aki egy sárkányt és egy malacot is maga mögé utasított.

Az amerikai közönség lélekben már karácsonyozik: a mozijegyeladási toplista első öt helyét csupa családi-szünidei film foglalja el. Az ajándékvásárlás szüneteiben mozizók kedvence Will Smith volt, aki egy sárkányt és egy malacot is maga mögé utasított.

Érzelmes hangulatba került az amerikai moziközönség a karácsonyt megelőző hétvégén: A boldogság nyomában című, könnyzacskókat megcélzó családi drámát 27 millió dolláros bevételhez juttatták, amellyel a Will Smith és kisfia, Jaden Smith főszereplésével készült alkotás a toplista első helyezését szerezte meg.

A nagyrészt Magyarországon forgatott Eragon a 2. helyet tudta megszerezni 23,5 milliós bevételével. A 100 millió dollárból készült sárkányos fantasy teljesítménye közelébe sem ér a tavalyi karácsonyi időszak hasonló műfajú sikerfilmjének, a Narnia krónikáinak, amely 65,5 millióval nyitott.

A Malac a pácban című, élő szereplőket és beszélő állatokat is felvonultató gyerekfilm csak 12 millió dollárt hozott 3566 moziban, ami elég harmatos kezdés, viszont valószínűsíthető, hogy a szünidő alatt még jelentős közönsége lesz a filmnek. A toplista 4. helyén a Táncoló talpak áll immár 149,4 milliós összbevétellel, az 5. helyre pedig a múlt héten bemutatott Holiday csúszott vissza 25,3 milliós eddigi összbevétellel. Három moziban debütált a máris nagy Oscar-esélyesnek tartott Dreamgirls című zenés film, amelyben szinte az öszszes fekete sztár felvonul Jamie Foxxtól kezdve Beyoncé Knowleson keresztül Eddie Murphyig. Bill Condon filmje 360 ezer dollárt hozott a hétvége alatt.

Kevésbé drámai eredménnyel, de azért jól indított Steven Soderbergh The Good German című fekete-fehér drámája, amely öt moziban összesen 78 600, azaz mozinként 15 720 dollárt hozott. A George Clooney, Cate Blanchett és Tobey Maguire főszereplésével készült alkotást országos szinten péntektől vetítik majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?