Zuzulová népviseletben búcsúzott

Szlovák népviseletben, virág-koszorúval a fején csúszott le a pályán élete utolsó verse-nyén Veronika Velez-Zuzu-lová. A kiváló szlovák műlesik-ló az ofterschwangi Világ-kupán tett pontot páratlan pályafutása végére. Petra Vlhová 4. lett a viadalon.Zuzulovának ez volt a 183.

Szlovák népviseletben, virág-koszorúval a fején csúszott le a pályán élete utolsó verse-nyén Veronika Velez-Zuzu-lová. A kiváló szlovák műlesik-ló az ofterschwangi Világ-kupán tett pontot páratlan pályafutása végére. Petra Vlhová 4. lett a viadalon.

Zuzulovának ez volt a 183. Vk-versenye, és most az egyszer nem az volt számára a legfontosabb, hogy minél gyorsabban beérjen a célba. Megadta a módját a búcsúnak, szlovák népviseletbe öltözött, fejét pedig virágkoszorú díszítette. Utolsó szlalompályáján nem a kapukat, hanem a pálya szélén feltűnő, számára kedves és meghatározó embereket figyelte, akiktől külön is elbúcsúzott. Édesapja, valamint férje s egyben edzője mellett hosszan ölelkezett Atle Skaardallal, a női Világkupa igazgatójával is. A célban pedig az összetett Vk győztese, Zuzulová egyik legnagyobb ellenfele, Mikaela Shiffrin is megvárta, hogy elköszönhessen a szlovák sízőtől.

„Fejben biztosan hiányozni fog a versenyzés, de a testem már igényli a pihenést. Másrészt majd jönnek a gyerekek, és nem hinném, hogy őket ne tanítanánk meg síelni. Ezért azt gondolom, csak egy rövid időre távozom az alpesi sí világából, és majd még visszatérek, és talán a célból fogom figyelni a versenyeket” – nyilatkozta Zuzulová.

Emlékezetes, 18 éves karrierje során 30-szor állt Vk-dobogón, ötször győztesként. Először 2012 decemberében, 28 évesen nyert Vk-futamot, s kétszer volt második a műlesiklók szakági Világkupájában.

„A legemlékezetesebb az első Vk-győzelmem, amire nagyon hosszú ideig vártam. Felejthetetlen volt a jasnái Vk-verseny is. Egyetlen percet sem bántam meg. Azt hiszem, elég tarka pályafutásom volt, amelyet sokszor sérülések is nehezítettek, de mindig vissza tudtam térni. Végig tudtam tartani a lépést a világ élmezőnyével, és néhány szezonon át a legjobbak közé tartoztam. Nem tudom, mit csinálhattam volna másképp. Elégedett vagyok” – foglalta össze a karrierjét a kiváló síző.

Az ofterschwangi versenyen az osztrák Michaela Kirchgasser is elbúcsúzott a közönségtől és a társaktól. A műlesiklást Shiffrin nyerte, a szlovák Petra Vlhová az első kör után hatodik volt, s végül a negyedik helyen zárt. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?