A kis és a nagy gyerek álma is valóra vált

komáromi kosarasok
Komárom |

Megszerezte első pontjait a Tipos SBL-ben a komáromi BC keretének egyik legfiatalabb tagja.

Šipula Gergely, a komáromi Selye János Gimnázium végzős diákja komoly szintet lépett ebben az idényben: nemcsak, hogy az élvonalbeli bajnokságban szereplő helyi klub, a BC felnőttcsapatához igazolt, de a keret egyik legfiatalabb játékosaként múlt szerdán már debütált is a bajnokságban. A lévaiak elleni régióderbi után pedig szombaton Handlován a pontszerzők közé is feliratkozott.

„Nagyon örültem, hogy hazai pályán mutatkozhattam be a felnőttek között. Mikor beléptem a csarnokba, eszembe jutott, hogy 6-7 éves korom óta az volt a vágyam, hogy egyszer én is a csapat tagjaként vonulhassak be a kispadok elé. Azzal, hogy ez megtörtént, a kisgyerek álma vált valóra, azzal pedig, hogy pályára is léphettem a meccsen, a nagy gyerek álma – mondta lapunknak Šipula Gergely. – A körülmények nem voltak a legkedvezőbbek, mert elveszítettük a meccset, és mindig a csapat érdeke a lefontosabb, de egyénileg pozitív élménnyel zárhattam. Nagy mérföldkő ez a pályafutásomban.

Az a bizonyos első három pont egy távoli dobásból született, szépen kijátszott akció végén. „Erősségem a hármasok, nyáron egyénileg is sokat gyakoroltam ezt a játékelemet. Az első pontokért pedig vittem a fiúknak sütit az öltőzébe – árulta el a szintén helyi Biosaurus neveltje. – Nagyon motiváló a hat amerikai kosarassal együtt készülni. Rendkívül pozitívak, ha valamit el is rontok edzésen, rögtön bátorítanak. Nekem pedig hatalmas motiváció, hogy valamikor elérjem a szintjüket.”

Bár még csak három mérkőzésen vagyunk túl az idényben, azt már ennyi idő alatt is megtapasztalta, hogy a felnőtt élvonal teljesen más, mint a juniorbajnokság. „Próbáltam erre mentálisan hangolódni a nyári időszakban is, de teljes mértékben nem lehet rá felkészülni. Ez nem egy lépcsőfok, jóval több. Egy sokk, más tempóval, más koncentrációval”– magyarázta a tanévben érettségire is készülő kosaras, aki már hétfőn megismerhette a komáromiak új edzőjét, a bosnyák Josip Pandzát. – Az első két edzésből is kiderült, hogy a védekezésre épít majd elsősorban. Ez jól fog jönni, elsősorban ezen a téren volt gond az első három meccsen.”

A komáromiak a Tipos SBL szerdai, 4. fordulójában a Svit együttesét fogadják 18.00-tól. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?